Samos, Griekenland

Het Griekse eiland Samos is gelegen in het oosten van de Egeïsche Zee. Samen met Kos, Kreta, Rhodos, Mykonos, Corfu en Karpathos behoort ook Samos tot de meest populaire Griekse bestemmingen. Samos ligt vlakbij Klein-Azië en Turkeije. Op hoger gelegen plekken kun je vanaf Samos zelfs een aantal eilanden van de Dodecanese en de Cycladen zien liggen. Het vrij groene eiland is een uitermate leuke vakantie bestemming, aangezien het heel veel te bieden heeft. Je hebt er namelijk prachtige stranden, veel cultuur, indrukwekkende grotten, idyllische dorpen en een fantastisch landschap. Bovendien helpt het heerlijke klimaat erg goed mee aan de rijkelijke aanwezige groeiende druivengaarden waar de heerlijke Samos wijnen vandaan komen.

De hoofdstad van Samos is Vathí. Vaak wordt dit ook wel Samos-stad genoemd. Deze bruisende stad op het eiland heeft een gezellige haven, een levendige boulevard en een aantal boeiende musea. Andere leuke plekken op het eiland zoals Pytagorion, Marathokambos, Kokkari en Karlovassi bieden een geheel ander gezicht van het eiland. Hier zijn weer prachtige culturele werelderfgoederen, oude kerken, en prachtige kustlijnen te ontdekken. Of wat denk je van Platanakia met het dal van de nachtegalen? Dit gebied tussen Kokkari en Karlovassi leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor lange wandelingen. De diversiteit van het eiland en de zeer vriendelijk en gastvrije bevolking maken van een verblijf op Samos een waar feestje.

Samos in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Samos

 • Samos Aristarchos Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 25 minuten
  Afstand tot centrum stad: 5 kilometer naar Pythagorion

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De meeste toeristen die landen op Samos Aristarchos reizen verder met vervoer dat door de touroperator geregeld is. Voor wie op eigen houtje reist zijn er drie opties: een auto huren, een taxi nemen (ongeveer 25-30 euro naar Samos-Stad) of de bus nemen. De bushalte ligt een paar honderd meter van de aankomsthal en brengt je naar Samos-Stad, Pythagorion en een aantal andere dorpen.

Reisperiode & klimaat

Het bergachtige landschap van Samos heeft een mediterraan klimaat waarin droge zomers en natte milde winters elkaar afwisselen. Tijdens de zomermaanden in juni, juli en augustus loopt de temperatuur meer dan eens op richting de veertig graden. Je kunt je wel bedenken dat wanneer je graag wandeltochten maakt, dit niet de juiste periode is om het eiland te bezoeken. Zeker wanneer je meer lichamelijke inspanning verricht zijn de maanden april en mei of september en oktober meer geschikt.
De vaak aanwezige wind zorgt ervoor dat Samos niet echt een winterzon vakantie bestemming is. Deze periode is vaak net te koel om te spreken van aangenaam weer.
Check voor meer uitgebreide informatie de onderstaande link.
Klimaat Samos

Weersverwachting voor Samos

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad of land bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor het eiland Samos kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Samos kun je terecht op de volgende sites:
Samos informatie
Samos startpagina
Samos zonkalender
Samos bezienswaardigheden top 10