Salzburg Airport W. A. Mozart

Dat het internationale vliegveld van Salzburg naar de beroemde musicus en componist Wolfgang Amadeus Mozart vernoemd is dat zal weinigen verbazen. Salzburg is de geboortestad van Mozart en zijn naam is belangrijk voor het toerisme. Dan is de optelsom snel gemaakt. Salzburg Airport W. A. Mozart is wat betreft aantal passagiers de tweede luchthaven van Oostenrijk. Het verschil met de nummer één is wel vrij groot: met ongeveer twee miljoen passagiers per jaar ‘doet’ Salzburg slechts zo’n tien procent van de hoeveelheid passagiers die Vienna International Airport jaarlijks verwerkt.

Salzburg Airport heeft twee terminals. Terminal 1 is de grootste en die is gedurende het hele jaar geopend. Terminal 2 is aanzienlijk kleiner en opent alleen maar tijdens het winterseizoen. Dat is het moment dat men op deze luchthaven landt om door te reizen naar de Oostenrijkse wintersportgebieden.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
Afstand tot centrum stad: 4 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Salzburg Airport W. A. Mozart:

Bestemmingen vanaf Salzburg Airport W. A. Mozart:

Salzburg

Dankzij de ligging vlakbij het centrum blijven de reiskosten om vanaf het vliegveld naar de stad te gaan goed binnen de perken. Voor een taxirit betaal je 10 tot 15 euro. Met de bus is goedkoper. Buslijn 2 brengt je overdag in zo'n twintig minuten naar het centraal station van Salzburg. Redelijk wat hotels liggen op loopafstand van het station. Als dat niet het geval is dan is het waarschijnlijk handiger en goedkoper om direct de taxi te pakken vanaf het vliegveld. Dit geldt zeker als je met meerdere personen bent.