Salzburg, Oostenrijk

salzburg2Niet ver van de grens met Duitsland ligt de gezellige en stijlvolle stad Salzburg. Deze Oostenrijkse stad aan de rivier de Salzach, heeft een stadskern die onderdeel is van het Unesco werelderfgoed. Er is dan ook een rijke historie te ontdekken. Een mooi onderdeel hiervan is de burcht Hohensalzburg, die iets hoger ligt dan de rest van Salzburg. Ook de Dom van Salzburg heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Sinds de achtste eeuw werd het bisdom namelijk verheven tot aartsbisdom en de invloed groeide daarmee tot ver buiten de landsgrenzen.

De stad Salzburg staat ook bekend om de bieren, als locatie van de film ‘The Sound of Music’ en niet te vergeten als de stad van Mozart. Zijn geboortehuis staat namelijk hier in Salzburg, aan de Getreidegasse. Elk jaar is er in Salzburg een festival te bezoeken waarin de klassieke muziek centraal staat. Dit Salzburger Festspiele trekt bezoekers vanuit alle windhoeken van de wereld.

Salzburg is eveneens een stad waar het culinaire hart sneller van gaat kloppen. Je vindt er vele goede en gezellige restaurants en ook de Oostenrijkse traditionele koffiehuizen worden er graag bezocht. Onder de gerechten bevinden zich vaak traditionele recepten met klassieke smaken. Maar ook de moderne keuken is inmiddels geïntroduceerd. En ook voor wintersporter is Salzburg geen onbekende bestemming. Het gebied rondom deze stad is namelijk uitstekend geschikt voor een wintersportvakantie. Salzburg is ondertussen van alle markten thuis en dat maakt de stad erg interessant voor een stedentrip.

Salzburg in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Salzburg

Op Salzburg Airport W. A. Mozart:

Luchthavens bij Salzburg

 • Salzburg Airport W. A. Mozart

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: 4 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Dankzij de ligging vlakbij het centrum blijven de reiskosten om vanaf het vliegveld naar de stad te gaan goed binnen de perken. Voor een taxirit betaal je 10 tot 15 euro. Met de bus is goedkoper. Buslijn 2 brengt je overdag in zo'n twintig minuten naar het centraal station van Salzburg. Redelijk wat hotels liggen op loopafstand van het station. Als dat niet het geval is dan is het waarschijnlijk handiger en goedkoper om direct de taxi te pakken vanaf het vliegveld. Dit geldt zeker als je met meerdere personen bent.

Het klimaat van Salzburg laat zich het gemakkelijkst omschrijven als landklimaat. Het heeft dan ook vaak geen hele strenge winters en redelijk warme zomers. Helaas gooit de regen vaak wel wat roet in het eten. Zeker als je er tijdens de zomermaanden verblijft, is een paraplu geen overbodige luxe. De maand september blijkt klimaat technisch de beste maand te zijn om de stad Salzburg te bezoeken.

Kijk voor een meer gedetailleerd overzicht op de onderstaande link.
Klimaatinfo Salzburg

Weersverwachting voor Salzburg

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Salzburg kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Salzburg kun je terecht op de volgende websites:
Salzburg voor beginners
Salzburg informatie
Salzburg tips
Salzburg bezienswaardigheden top 10
Salzburg-nu