Winkelen in Salzburg

Zowel in het oude centrum (Altstadt) als in het nieuwe (Neustadt) deel van Salzburg kun je uitstekend winkelen. Een aantal straten zijn autoluw of zelfs geheel autovrij. De meest populaire straten om te winkelen in Salzburg zijn de Getreidestrasse en de Linzergasse. Je treft hier voornamelijk speciaalzaken aan. Maar ook in de omgeving van de Judengasse, Schwarzstrasse en de Cheimseegasse kun je leuke winkels ontdekken. Wanneer je meer op zoek bent naar modemerken, dan kun je het beste winkelcentra als Europapark, Forum 1 en ZiB Shoppingcenter.

Europapark
In dit grootste winkelcentrum van Salzburg kom je veel bekende merken tegen als Zara, Bonita, Esprit, Hollister, Peek & Cloppenburg en H&M. Er zijn een aantal eetgelegenheden en er is zelfs een buitenterras.
Europapark
Europastrasse 1, Salzburg

Forum 1
In de directe omgeving van het centraal station van Salzburg kun je heerlijk overdekt winkelen bij Forum 1. Het zeer toegankelijke winkelcentrum was onderdeel van de architectonische herinrichting van het stationsgebied. Je kunt er tevens gratis parkeren.
Forum 1
Südtiroler Pl. 13, Salzburg

Een leuke manier om een stad en haar inwoners te leren kennen, is vaak middels het bezoeken van een lokale markt. In Salzburg heb je behalve een jaarlijkse kerstmarkt ook wekelijks boerenmarkten. Allerlei handelaren, kwekers en (biologische) boeren stallen hun goederen hier uit. Je vindt deze markten aan de Universitätsplatz/Wiener Philharmoniker Gasse, aan de Kajetanerplatz en aan de Rund um die Äbdräkirche/Mirabellplatz.

Een ander leuk uitje is het bezoeken van de vlooienmarkt ‘der Schanzlmarkt’. Uiteenlopende koopwaar wordt er op deze tweedehands markt uitgestald. De der Schanzelmarkt aan de Kajentanerplatz elke zaterdag bezoeken vanaf zeven uur ’s morgens tot ongeveer vier uur ’s middags.