Gratis & goedkoop in Salzburg

Met enige creativiteit en vooronderzoek, kun je je verblijf in Salzburg goed betaalbaar houden. Een wandeling door het oude centrum is bijvoorbeeld geheel gratis. En reken maar dat je veel mooie dingen tegenkomt. Er worden allerlei rondleidingen door de stad gegeven waarbij de Sound of Music of Mozart centraal staan. Met enig speurwerk vooraf is het natuurlijk heel goed te doen om zelf zo’n wandeling in elkaar te zetten.
Ook kun je op vrijdagmiddag om drie uur gratis genieten van een kerkklokken concert. Op dit tijdstip spelen alle klokken in de stad een prachtig melodie.

Leuke bezienswaardigheden die niet heel veel geld kosten zijn ook te vinden in Salzburg. Denk hierbij aan het bezoeken van de Dom van Salzburg. Voor de toegang vraagt men een kleine donatie, maar dit is niet verplicht. En tijdens de zomermaanden worden er regelmatig gratis rondleidingen gegeven, waarbij er het één en ander over de kunst en de achtergrond wordt verteld.
Dom van Salzburg

Haus der Natuur
De toegangsprijs voor dit natuurmuseum museum is zeer schappelijk. Het museum is in ieder geval de moeite waard. Jong en oud kunnen hier genieten van alles wat met natuur en techniek te maken heeft. Het allerleukste zijn natuurlijk de interactieve experimenten waar je aan deel kunt nemen.
Haus der Natuur

Schloss Mirabell
Dit prachtige paleis uit de zeventiende eeuw werd gebouwd als residentie van aartsbisschop Wolf Dietrich von Raienau en zijn Salome Alt. Tijdens de achttiende eeuw hebben er nog ingrijpende veranderingen plaatsgevonden. En uiteindelijk is het paleis door keizer Franz Josef I geschonken aan de stad Salzbrug. Tegenwoordig dient Schloss Mirabell als de zetel voor de burgemeester van Salzburg. Regelmatig vinden er trouwplechtigheden plaats in de prachtige balzaal ‘der Marmorsaal’. Openbare ruimtes, waaronder de hal met barokke trap, de Marble Hall en de Mirabell tuinen zijn gratis te bezoeken.
Schloss Mirabell

Met de aanschaf van de Salzburg Card ben je verzekerd van leuke aanbiedingen, kortingen en gratis toegang tot verschillende attracties van de stad. Tevens kun je gratis gebruik maken van het openbare vervoer en de Untersberg kabelbaan. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.
Salzburg Card