Hotels in Salzburg

In de overwegend dure stad Salzburg betaal je redelijk veel geld om er te overnachten. Zeker wanneer je binnen de Altstadt verblijft, kan de prijs aardig oplopen. Echter hoe verder hier vandaan, hoe voordeliger het wordt. Het loont dus aardig de moeite om iets verder weg te kijken. Het is bijvoorbeeld zelfs mogelijk om op een camping te verblijven. Panoramacamping Stadtblick is hier een uitstekend voorbeeld van. Mogelijkheden genoeg dus.
Maar er zijn nog meer overwegingen. Je kunt een leuk hotel boeken, maar ook een verblijf in een appartement of B&B heeft zo zijn voordelen. In een appartement kun je bijvoorbeeld vaak zelf koken en hoef je ook voor je ontbijt de deur niet echt uit.

Pension Karin
Iets ten zuiden van de Schauspielhaus Salzburg, aan de Nonntaler Hauptstrasse, bevindt zich een gezellig pension. Pension Karin wordt al enige tijd gerund door de familie Terler en heeft ondertussen een goede reputatie opgebouwd. Ook de gunstige ligging werkt goed mee. Na 10 minuten wandelen kom je aan in het centrum van Salzburg. Pension Karin heeft keurig ingerichte kamers met eigen badkamer. Er zijn ook drie en vier persoons suites te boeken.
Pension Karin
Nonntaler Hauptstrasse 49b, Salzburg
€€

Cityhotel Trumer Stube
In het hart van de stad ligt het sfeervolle Cityhotel Trumer Stube. Dit driesterren hotel heeft twintig kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Tegen betaling kun je genieten van een kant en klaar ontbijt in de ontbijtkamer.
Cityhotel Trumer Stube
Bergstrasse 6, Salzburg
€€

Hotel Rosenville
Aan de Hofelgasse nummer vier kun je fantastische kamers boeken voor een redelijke prijs. Het hotel is gelegen in een rustige buurt van Salzburg, niet ver van een busverbinding vandaan. De kamers zijn stijlvol en een tikje romantisch ingericht.
Hotel Rosenville
Hofelgasse 4, Salzburg
€€ / €€€

Meininger Hotel
Op ongeveer dertig minuten wandelen van het centrum ligt het Meininger Hotel. De kamers zijn keurig netjes ingericht en het hotel beschikt zelfs over een wasmachine en droger. De aanwezigheid van zespersoons kamers maakt dit hotel uitermate geschikt voor families. Om de kosten te drukken, kun je ook gebruik maken van een plaatsje op de slaapzaal.
Meininger Hotel
Fürbergstrasse 18-20, Salzburg
€€

Bristol Hotel Salzburg
Het stijlvolle Bristol Hotel is erg fijn gelegen ten opzichte van het oude centrum van Salzburg. De kamers van het hotel zijn warm en charmant te noemen. De klassieke stijl past perfect bij het karakter van de stad. Voor een kamer betaal je dan ook wel iets meer dan een gemiddeld hotel.
Bristol Hotel Salzburg
Makartplatz 4, Salzburg
€€€