Vervoer in Salzburg

Je kunt op verschillende manieren reizen richting Salzburg in Oostenrijk. Met het vliegtuig kun je vanaf Schiphol rechtstreeks naar Salzburg vliegen in ongeveer anderhalf uur. Salzburg Airport is niet heel groot. Je hebt er twee terminals die goed gelegenzijn ten opzichte van de snelweg. Eenmaal aangekomen kun je per bus of taxi naar de plaats van bestemming reizen. De afstand bedraagt ongeveer een kleine zes kilometer.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf naar Salzburg te rijden. Tijdens de wintermaanden dien je dan wel rekening te houden met slechtere weersomstandigheden. Winterbanden zijn dan wel een aanbeveling waard. De afstand vanuit Utrecht naar Salzburg bedraagt ongeveer 940 kilometer. Als het verkeer meezit en met wat rustpauzes ben je al snel een uur of elf onderweg. Als je (deels) met een elektrische auto rijdt, dan is het handig om via de app ‘Electro Drive Salzburg’ te kijken waar er een oplaad punt is.
Elecetro Drive

Sommige mensen verkiezen graag het reizen per trein. Het is een vrij comfortabele manier van reizen en het levert vaak erg mooie uitzichten op. Vanuit Utrecht vertrekken er meerdere treinen per dag richting onze oosterburen. Check vooraf goed of en waar er overstappen zijn.

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Salzburg is een leuke manier om de stad van Mozart en The Sound of Music te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Salzburg duren gemiddeld 3,5 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Salzburg. Je kunt een fietstocht in Salzburg eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

In Salzburg zelf beperkt het openbare vervoer zich tot de taxi, de bus en paard en wagen. Zoals tegenwoordig in veel grote steden, kun je ook in Salzburg tegenwoordig gemakkelijk een fiets huren. De stad heeft een uitstekend netwerk van fietspaden en de stad heeft zelfs meerdere hotels met eigen fietsverhuur. De City Bike is de voordeligste verhuurder. Op meerdere plaatsen in de stad tref je een fietsstation waar je je kunt registreren met een geldige creditcard.
City Bike 

Een andere leuke en makkelijke manier om de stad te verkennen, is met de bekende hop-on-hop-off bus. Tijdens de rit wordt er via een audio systeem allerlei waardevolle informatie over de stad gedeeld en je kunt op verschillende plaatsen uit- en instappen.
Hop-on-hop-off 

Vanaf het water krijg je weer een geheel nieuw beeld van de stad Salzburg. Dagelijks kun je gebruik maken van verschillende boottochten over de Salzach rivier. Alleen tijdens de wintermaanden is dit niet mogelijk. De meeste rondvaarten vertrekken vanaf Makarsteiger de Salzach richting de Überfuhrstegbrug. Maar er zijn ook speciale Mozart rondvaarten.
Salzburg Rondvaart