Eten & drinken in Salzburg

De Bourgondische leefstijl is op verschillende plekken in de stad voelbaar. De Oostenrijkse keuken is vaak ingesteld op de boerenkeuken. Het aanbod van restaurants is voornamelijk gericht op klassieke gerechten en authentieke recepten. Behalve een Wienerschnitzel kom je hier ook smaakvolle gerechten tegen als het zoete nagerecht Kaiserschmarrn, knödel, zwiebelrostbraten, backhendl en kazen uit Salzburg. Ook de biologische keuken is niet aan Salzburg voorbij gegaan. Steeds meer restaurants hechten grote waarde aan biologische en eerlijke producten. Dit komt de smaak uiteraard alleen maar ten goede.
In Oostenrijk en dus ook Salzburg, is het heel normaal om twee keer per dag warm te eten. Een broodmaaltijd zoals wij die kennen is hier vrijwel niet gebruikelijk als lunch. Wel voor het ontbijt. De toetjes in Salzburg zijn vaak erg zoet. Denk hierbij aan verschillende variaties op pannenkoeken, malakofftorte (chocoladetaart met rum) en andere taarten.
Qua drank is het in Salzburg erg gemakkelijk. Het lokale drankje is bier. Dit is dan ook in vele vormen en smaken verkrijgbaar. Natuurlijk is een glaasje wijn ook heel gebruikelijk bij de maaltijd. Een ander bekend drankje in Salzburg is het honingdrankje Met.

Rondom de toeristische bezienswaardigheden van Salzburg tref je vaak iets duurdere prijzen op de kaart aan. Het loont daarom zeker de moeite om iets verder weg een leuk en sfeervol restaurant op te zoeken.

Restaurant Brunnauer 
Het modern ingerichte restaurant Brunnauer is erg geliefd om de stijlvolle Oostenrijkse gerechten. Er zijn verschillende ruimte met ieder een soort van eigen sfeer. Op de kaart staan heerlijkheden als Iberico schwein (Iberico ham), seezunge (zeetong), steak, Wiener Schnitzel en apfeltarte (appeltaart).
Restaurant Brunnauer
Augustinergasse 13a, Salzburg
€€€

Hans W
De echte worstenliefhebber mag beslist een bezoek aan restaurant Hans W niet overslaan. Het aanbod van de allerbeste worst heeft hier de hoogste prioriteit. Alle worsten hebben dezelfde prijs, maar aan jou de keus qua smaak. Je kunt kiezen tussen lam, biologisch rundvlees, organisch rundvlees, gevogelte en organisch. Natuurlijk zijn de sauzen die erbij worden geserveerd, zelf gemaakt.
Hans W
Gstattenasse 1, Salzburg

Goodman’s
De lekkerste hamburger met een goed glas bier eet je hier bij Goodman’s. Het no-nonsens restaurant serveert allerlei lekkernijen zonder poespas, maar wel op een originele manier. De inrichting van Goodman’s past uitstekend bij de kaart.
Goodman’s
Schallmooser Haupstrasse 8, Salzburg
€€

Enoteca Settemila AC
Voor een goed glas wijn met een bijpassend snackje, ga je naar Enoteca Settemila. Deze gezellige wijnbar heeft alles in huis om even gepast bij te komen van de indrukken van de stad. De wijnbar is op dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17.00 uur.
Enoteca Settemila AC
Bergstrasse 9, Salzburg
€€

Stiegl Braustuberl
Allerlei Oostenrijkse lekkernijen staan bij Stiegl Braustuberl op de kaart. De gerechten bestaan veelal uit varkensvlees, aardappel, kippenborst, salade en soepjes. En ook de uitstekende bierkaart ontbreekt hier niet.
Stiegl Braustuberl
Brauhausstrasse 9, Salzburg
€ / €€