Krakau Airport

Krakau Airport, het vliegveld van Krakau (of Krakow), heet officieel John Paul II International Airport Kraków-Balice en ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van het centrum van Krakau in het dorp Balice. In 1995 werd het vliegveld vernoemd naar Poolse paus Johannes Paulus II, die voordat hij in 1978 paus werd aartsbisschop was van Kraków. Krakau Airport is, na de luchthaven van Warschau, de tweede grootste luchthaven van Polen. In september 2015 is een nieuwe moderne terminal in gebruik genomen, tegelijkertijd is ook het nieuwe treinstation van het vliegveld geopend. De luchthavencode van Krakau Airport is KRK.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
Afstand tot centrum stad: 15 km

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Krakau Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Krakau Airport:

Krakow (Krakau)

Je kunt met de bus en trein naar het centrum van Krakau. Buslijnen 208 en 292 rijden op en neer tussen de luchthaven en het centrum van de stad. Bus 292 rijdt elke 20 minuten. Bus 208 rijdt een keer per uur, net als de nachtbus 902 tussen 23.00 en 05.00 uur. De reis van het vliegveld naar het centraal station van Krakau duurt ongeveer 40 minuten, een ticket kost 4 PLN. Kaartjes koop je in de automaat in de bus of bij de ticketautomaten bij de bushalte. Met de trein ben je in 20 minuten vanaf het vliegveld bij Dworzec Glówny, het centrale station in Krakau. De Balice Ekspres rijdt twee keer per uur, een ticket kost 8 PLN. Voor een taxirit naar het centrum van de stad (30 minuten) betaal je ongeveer 15 tot 20 euro (60-90 zloty).

De luchthaven van Krakau biedt verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes (en minder mooie zoals voormalig concentratiekamp Auschwitz..) in Krakau en omgeving kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Avis, Budget, Europcar, Sixt en Hertz.