Krakow (Krakau), Polen

Krakau (Krakow)

Krakau (Krakow)

Krakau (Krakow in het Pools), ook wel de parel van de Poolse kroon genoemd, ligt in het zuiden van Polen en is na Warschau de grootste stad van het land. De stad ligt aan de oever van de rivier Wisla en was gedurende de Middeleeuwen en de Renaissance de hoofdstad van Polen.

Krakau is tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels gespaard gebleven waardoor veel rijke architectuur bewaard is gebleven. De stad staat op de Unesco-lijst van het Wereld Cultureel Erfgoed en dat is niet voor niets. Krakau is één groot openluchtmuseum van bezienswaardigheden. Dit feit trekt jaarlijks vele toeristen naar Krakau.

Krakau is een stad vol verhalen en legendes maar het is ook een universiteitsstad. Van de bijna 1 miljoen inwoners zijn er 170.000 student. Deze studenten studeren onder andere aan de Jagilloonse Universiteit, een van de oudste universiteiten van Europa. ’s Avonds zijn de vele studenten te vinden in een van de ruim 200 kelders van Krakau, die zijn omgebouwd tot kroegen en discotheken.

De sprookjesachtige uitstraling van de stad heeft vele schrijvers en artiesten geïnspireerd. Ook draagt het rijke culturele leven bij tot de uitstraling die Krakau heeft. En vergeet de gekasseide straatjes en kleine pleintjes met gezellige restaurantjes, waar je kunt genieten van de lokale delicatessen, niet. De stad kent niet alleen een rijke historie maar heeft ook een modern karakter en is daarom een bezoek meer dan waard!

Krakow (Krakau) in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Krakow (Krakau)

Op Krakau Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Krakow (Krakau)

 • Krakau Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam:
  Afstand tot centrum stad: 15 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Je kunt met de bus en trein naar het centrum van Krakau. Buslijnen 208 en 292 rijden op en neer tussen de luchthaven en het centrum van de stad. Bus 292 rijdt elke 20 minuten. Bus 208 rijdt een keer per uur, net als de nachtbus 902 tussen 23.00 en 05.00 uur. De reis van het vliegveld naar het centraal station van Krakau duurt ongeveer 40 minuten, een ticket kost 4 PLN. Kaartjes koop je in de automaat in de bus of bij de ticketautomaten bij de bushalte. Met de trein ben je in 20 minuten vanaf het vliegveld bij Dworzec Glówny, het centrale station in Krakau. De Balice Ekspres rijdt twee keer per uur, een ticket kost 8 PLN. Voor een taxirit naar het centrum van de stad (30 minuten) betaal je ongeveer 15 tot 20 euro (60-90 zloty).

Reisperiode en klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Krakau (Krakow)

Weersverwachting voor Krakow (Krakau)

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Krakau en Polen kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Krakau kun je terecht op de volgende websites:
Krakau bezienswaardigheden top 10
Krakau in één dag
Krakau tips
Krakau voor beginners