Winkelen in Krakow (Krakau)

Binnen de stadsmuren van Krakau vind je geen winkels van grote en dure merken maar hier kun je terecht voor unieke accessoires, traditionele producten en souvenirs. Wil je toch liever winkelen bij de bekende ketens? Zoek dan een van de winkelcentra op. Voor antiek moet je in de Joodse wijk Kazimierz en in Podgórze zijn.

Ondanks dat Krakau een goedkope bestemming is, is de prijs van kleding en schoenen vergelijkbaar met Nederland. Wil je toch voordeliger merkkleding shoppen? Ga dan naar de Outlet, aan de rand van de stad. Wil je een schilderij van Krakau mee naar huis nemen als souvenir? Langs de Florianpoort worden deze verkocht door plaatselijke kunstenaars.

Plac Nowy
Dit is dé plek om naar koopjes te zoeken tijdens de zaterdagochtendmarkt. Koop er na het shoppen een zapiekanka, een typisch Pools gerecht wat op een pizza-baguette lijkt. Kies de kiosk met de langste rij Polen, daar verkopen ze namelijk de allerlekkerste.

Lakenhallen
In de overdekte Lakenhallen op het centrale plein Rynek Glówny in zitten tientallen kraampjes die souvenirs verkopen maar ook Poolse producten zoals amber.

Galeria Krakowska
Dit winkelcentrum ligt naast het centraal station van Krakau. Er zijn meer dan 250 winkels gevestigd dus er is altijd wel iets voor je bij.
Galera Krakowska
Pawia 5, Krakau

Galeria Kazimierz
Dit winkelcentrum aan de rand van de Joodse wijk Kazimierz in Krakau is met zijn ruim 150 winkels iets minder groot maar nog steeds een plek waar je goed kunt shoppen.
Galera Kazimierz
Podgórska 34, Krakau

Factory Kraków
Voor merkkleding met kortingen tot wel 80% moet je in de Factory Outlet zijn. Dit outlet-centrum heeft vier vestigingen in Polen, naast Krakau ook in Warschau, Wroclaw en Poznan. Je vindt hier bekende merken zoals Nike, Levi’s en Benetton.
Factory Kraków
Prof. A. Rozánskiego 32, Krakau

Markt in Krakau
Op de markt Stary Kleparz kun je dagelijks van 7.00 uur ’s ochtends tot zonsondergang terecht voor verse seizoensproducten. Deze markt is ontstaan in de 12e eeuw en is daarmee de oudste markt van Krakau (ul. Krowoderska 22/5). Een andere groente- en fruitmarkt vind je aan het einde van Ulica Dluga (de langste straat van Krakau), rondom Nowy Kleparz.

Op zondagochtend tussen 7.00 uur en 13.00 uur ga je naar de grootste en gezelligste vlooienmarkt van Krakau op Plac Nowy, in de Joodse wijk Kazimierz. Voor liefhebbers van snuisterijen, antieke voorwerpen en meubels is er op zondagochtend de markt Hala Targowa (ul. Grzegórzecka).