Eten & drinken in Krakow (Krakau)

In Krakau vind je heel veel leuke restaurants en eetcafés. Van trendy eetcafés met groentes uit eigen tuin en typisch Poolse restaurants tot saladebars. In Krakau heb je ontzettend veel keuze uit restaurants en buitenlandse keukens. Je kunt er bijvoorbeeld Pools eten, Aziatisch, Italiaans, (Zuid)Amerikaans of bijvoorbeeld Georgisch. Ben je vegetariër? Veel Polen eten van oudsher op vrijdag geen vlees, vaak is in de restaurants het menu van de dag dan ook vegetarisch.

De typisch Poolse keuken bestaat onder andere uit pierogi. Dit zijn deegkussentjes die gevuld worden met hete kip en bonen, met aardappel en kaas of met een zoete vulling als kersen. Een ander typisch Poolse gerecht is zapiekanka. Dit is een soort pizza-baguette met champignons, kaas, ui en tomatensaus. Je kunt er eventueel extra ingrediënten aan toevoegen. Ook typisch Pools zijn bigos (vleesschotel met zuurkool), zurek (zure roggensoep met worst) en borsjt (rode bietensoep).

Dawno Temu na Kazimierzu
Je waant je in een Joods museum als je dit restaurant binnenstapt, Door de inrichting met oud meubilair en oude naaimachines en winkeluithangborden. Ze serveren hier vooral Joodse gerechten als zulent (bonenschotel met vlees en groenten)
Dawno Temu na Kazimierzu
Ul Szeroka 17, Krakau

Miód Malina
Dit restaurant is gehuisvest in een 14e eeuws gebouw in het centrum van Krakau. Het interieur is rustiek en charmant. De aanwezige houtkachel zorgt voor extra sfeer. Hier moet je zijn voor overheerlijke borsjt, een rode bietensoep.
Miód Malina
Grodzka 40, Krakau

Wierzynek
Dit restaurant is genoemd naar een handelaar die er in 1364 een groot feest organiseerde voor de adel. Wierzynek straalt historische rijkdom uit maar serveert een modern Pools menu.
Wierzynek
Rynek Glówny 16, Krakau

Pod Aniolami
Pod Aniolami zit gevestigd in een kelder uit de 13e eeuw in Krkau. Hier eet je de lekkerste appeltaart met custard van heel Polen.
Pod Aniolami
Ul Grodzka 35, Krakau

Café Camelot
Café Camelot is een trendy koffietentje waar je bij mooi weer in de binnentuin kunt zitten. Probeer de Moulin Rouge-thee, een mix van rooibos, aardbei, hibiscus en rozenbottel, in combinatie met een shot Wisniowka (kersenwodka). Je kunt hier ook (de hele dag!) terecht voor een ontbijt.
Café Camelot
Ul Swietego Tomaza 7, Krakau

Club Awaria
Liefhebber van uitgaan? Neem dan eens een kijkje bij Club Awaria. Hier wordt vaak live-muziek gespeeld. Zo komt elke week de Poolse zanger Jurek Bozyk optreden. Ondanks dat hij in het Pools zingt zorgt hij voor een onvergetelijke sfeer. Tip: van 15.00 uur tot 19.00 uur is het happy hour bij Club Awaria.
Club Awaria
Mikolajska 9, Krakau