Marrakech, Marokko

marrakech250Marrakech ligt in het westen van Marokko. Deze stad die onderdeel uitmaakt van de vier koningssteden, heeft altijd een belangrijke positie vervuld. Zowel vroeger als vandaag wordt er bijvoorbeeld nog altijd veel handel gedreven. Desondanks zijn de toeristen de grootste bron van inkomen. Voor vele staat Marrakech als vakantiebestemming hoog bovenaan het lijstje. De sferen die in de buurt komen van het sprookje ‘duizend en één nacht’ weten dan ook veel toeristen naar deze prachtige Marokkaanse stad te trekken. De bezienswaardigheden waaronder de souks, de paleizen en de prachtige parken zich bevinden, zijn dan ook zeker de moeite waard.

Als stedentrip is Marrakech goed te doen. De bezienswaardigheden liggen niet ver van elkaar vandaan en de vervoersmiddelen zijn goed. Er zijn voldoende hotels, B&B’s te vinden en qua budget is het allemaal heel goed te doen. Wel is het soms even zoeken naar een leuke betaalbare vlucht die ook nog eens rechtstreeks gaat.

De verwachting is dat het aantal low budget vluchten richting Marrakech in de toekomst alleen maar toe zal gaan nemen. Nederland heeft deze koningsstad ontdekt als stedenbestemming. Vooral het besef dat deze sfeervolle Marokkaanse bestemming niet zo veel verder vliegen is dan een aantal Spaanse en Italiaanse steden draagt bij in het groeiende toerisme richting Marrakech.

Wil je goedkoop vliegen naar Marrakech? Wij kopen vrijwel altijd vliegtickets van Transavia naar Marrakech. Als je geluk hebt vlieg je voor iets meer dan honderd euro per persoon retour naar Marrakech.

Marrakech in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het subtropische landklimaat van Marrakech kent slechts weinig dagen met neerslag. De stad behoort daarmee tot de meest zonzekere stedentripbestemmingen die je binnen een vliegtijd van vier uur kunt bezoeken. De wintermaanden zijn met dagtemperaturen van rond de 18 tot 23 graden rondruit lenteachtig te noemen. In de zomermaanden kan het erg heet worden in Marrakech. In juli en augustus ligt het kwik in de middag gemiddeld rond de 35-36 graden. uitschieters richting of over de veertig graden Celsius zijn ook goed mogelijk. Wie veel wil zien en doen in marrakech kan daarom de zomermaanden beter mijden.
Alles over het weer & klimaat van Marrakech: klimaatinfo Marrakech.

Weersverwachting voor Marrakech

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Marrakech kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Marrakech kun je terecht op de volgende websites:
Marrakech bezienswaardigheden top 10
Marrakech informatie
Marrakech voor beginners
waar overnachten in Marrakech