Hotels in Marrakech

Om de authentieke cultuur van Marrakech op te snuiven, doe je er goed aan om een verblijf binnen de Medina te zoeken. Deze oude historische binnenstad heeft veel bijzondere en heel betaalbare hotels en guesthouses. Het is wel handig om dit vooraf op te zoeken, omdat straatnamen, nummers en logo’s vaak ontbreken. De prachtigste hotels zijn vaak aan de buitenkant niet als dusdanig te herkennen. Een veel voorkomend en aan te bevelen vorm van verblijf zijn de riad’s. Dit zijn voormalige woonhuizen en/of paleizen die tot een hotel zijn aangepast. Rondom gezellige binnentuinen zijn dan enkele kamers gelegen die vaak erg sfeervol zijn aangekleed. Een riad is vaak gelegen in de smalle straten van de Medina. De dikke muren houden al het levendige lawaai en ook de hitte buiten. De meeste riad’s zijn dan ook echte rustoorden in het hectische Marrakech.

Zeker voor een minder toereikend budget is Marrakech een prima bestemming. Na het uitzoeken van een passende vlucht, hoeft een geschikt hotel echt geen probleem te zijn. Er is voldoende keus en de prijzen zijn nog altijd erg leuk. We hebben getracht een kleine doch leuke selectie te maken.

Chambre d’Amis
Dit comfortabele en gezellig ingerichte hotel ligt midden in de oude Medina. De ontvangsthal brengt je direct naar het binnentuin met vele planten en zithoekjes. De sfeervolle ambiance brengt je direct tot rust. Zoals bij veel van dit soort riad’s liggen ook hier enkele kamers aan deze binnentuin. De andere bevinden zich op de eerste verdieping. Het ruime dakterras leent zich prima voor het lezen van een boek, een lichte lunch of heerlijk diner. De prijzen voor een verblijf zijn gezien de locatie heel acceptabel.
Chambre d’Amis
Derb Dabachi Derb Moulay Abdelkader 46/47, Marrakech
€€

 

Hotel Salsabil
Dit hotel is een prima voorbeeld van wat je voor een redelijk laag bedrag kunt boeken. Hotel Salsabil ligt aan de rand van de Medina op enkele minuten lopen van de belangrijkste moskee de La Koutoubia. Ook is het maximaal twee minuten lopen naar het beroemde Place Jemaa el Fna en de souks. Dit hotel is een riad met binnentuin. De kamers zijn niet groot maar goed ingericht. Een klein minpunt waar je tijdens de warme zomeravonden wel rekening mee moet houden, is dat er geen airco aanwezig is. Voor de maanden oktober t/m april hoeft dit echter geen probleem te zijn
30 Derb Lamtougui | Koutoubia, Marrakech

Riad El Fenn
Misschien is dit hotel wel het mooiste van Marrakech. Maar liefst twee naast elkaar gelegen riad’s zijn omgetoverd tot wat je noemt een ‘Duizend-en-één-nacht’ hotel. Een dikke houten deur geeft je toegang tot een prachtig hotel waar service hoog in het vaandel staat. Het hotel lijkt een klein doolhof met verschillende tuinen, terrassen, zwembaden en trappen. Op de begane grond is elke middag een high tea te nuttigen in de schitterende binnentuin. Rondom deze tuin zijn verschillende openbare ruimtes te vinden zoals een bibliotheek met open haard. Zowel cultuur, als kunst, als arabische sferen zijn hier op en top te vinden. Als je budget het niet toelaat om hier te verblijven is het zeker aan te raden om er eens te dineren. Dit is zowel mogelijk in het sfeervolle restaurant als op het dakterras waarbij je uitzicht hebt op het Atlas Gebergte en de Koutoubia Moskee. Verschillende gerenommeerden bladen bieden regelmatig leuke arrangementen voor dit hotel.
Riad El Fenn
Derb Moullay Abdullah Ben Hezzian, Bab El Ksour, Marrakech
€€€