Hotels in Krakow (Krakau)

Een plek om te overnachten is in Krakau niet moeilijk te vinden. Het aanbod van accommodaties is enorm, van eenvoudige maar nette low budget kamers tot enorme luxe hotels en alles daar tussen in. Het is verstandig een hotel te boeken in het compacte centrum van Krakau omdat de meeste bezienswaardigheden dan op loopafstand liggen. Ook zijn er in het centrum veel restaurants en kroegen te vinden.

Ga je voor het uitgaansleven naar Krakau? Kies dan voor de wijk Kazimiers. Daar snuif je overdag cultuur en duik je ’s avonds het bruisende uitgaansleven in. Wat meer rust vind je in de wijken Grzegorski en Podgórze. Deze wijken zijn middels een loopbrug met het centrum van Krakau verbonden.

Hotel Saski
Dit hotel is zeer centraal gelegen, namelijk om de hoek van Rynek Glówny, het centrale plein in Krakau. In het hotel ga je naar boven en naar beneden met een lift van meer dan 100 jaar oud. De kamers zijn eenvoudig maar netjes en het ontbijt is er prima.
Hotel Saski
Slawkowska 3, Krakau

Hotel Matejko
Dit hotel is vernoemd naar de bekende Poolse kunstschilder Jan Matejko. De kamers zijn eenvoudig maar netjes. Vanaf hotel Matejko loop je via de Florianpoort naar Rynek Glówny, het centrale plein van Krakau (ongeveer 600 meter). Galeria Krakowska ligt om de hoek.
Hotel Matejko
Plac Jana Matejki 8, Krakau

Hostel Krakowiak
Iets verder buiten het centrum van Krakau (2 km van het Nationaal Museum) ligt het zeer voordelige, maar prima hostel Krakowiak. De moderne kamers zijn eenvoudig en schoon.
Hostel Krakowiak
ul. Armii Krajowej 9, Krakau

Hotel Maltanski
Kleinschalig hotel op 300 meter van de Wawelberg met uitstekend ontbijt. Hotel Maltansky biedt parkeergelegenheid en autoverhuur. Huisdieren zijn welkom.
Hotel Maltanski
ul. Straszewskiego 14, Krakau
€€

Hotel Polski
Zeer centraal gelegen boetiekhotel. Binnen de stadsmuren van Krakau, tegenover de Florianpoort. Comfortabele kamers en op de begane grond een kleine bar. Het personeel is ontzettend behulpzaam.
Hotel Polski
Pijarska 17, Krakau
€€

Hotel Stary
Hotel Stary is een elegant 15e eeuws handelshuis en heeft 3 luxe suites waar nog originele fresco’s te zien zijn. Tip: probeer het wintermenu, bereidt met vers fruit, in het restaurant.
Hotel Stary
Szczepanska 5, Krakau
€€