Eten & drinken in Innsbruck

De Oostenrijkse keuken is bijzonder divers door invloeden uit de omringende landen die vroeger deel uitmaakten van het Oostenrijkse Keizerrijk. Goulash bijvoorbeeld is helemaal ingeburgerd in Oostenrijk, maar komt oorspronkelijk uit Hongarije. Ook de Italiaanse keuken kom je volop tegen in Innsbruck.

De Oostenrijkse keuken kent snelle en simpele maaltijden. Het diner bestaat meestal uit een groot stuk vlees, zoals bijvoorbeeld de Wiener schnitzel, groente en aardappelpuree. Hou je van rundvlees met saus, bestel dan een gerecht dat eindigt op -spitz, -scherzel, -schwanzel of -maus, dan zit je altijd goed. In de meeste restaurants in Innsbruck kun je redelijk goedkoop eten.

Ook zoetekauwen komen in Innsbruck niets tekort: de Oostenrijkse keuken geniet namelijk internationale naam en faam op het gebied van toetjes en taarten.

Pangea
Bij Pangea kun je terecht voor een lekker ontbijt, maar je kunt er ook ’s avonds terugkomen om gezellig een biertje te drinken.
Pangea
Adolf-Pilchetplatz 2, Innsbruck

Café Munding
Bij deze oudste konditorei van Innsbruck, midden in de Altstad, eet je niet alleen overheerlijke apfelstrudel maar ook de warme chocolademelk is er een aanrader.
Café Munding
Kiebachstrasse 16, Innsbruck
€€

Tiroler Weinstube
Voor een traditionele Oostenrijkse lunch met een fijne sfeer en vriendelijke bediening ga je naar Tiroler Weinstube.
Tiroler Weinstube
Gumppstrasse 38, Innsbruck
€€

Vapiano
Een leuk Italiaans restaurant waar je je vers gemaakte pasta of pizza eet met uitzicht op de besneeuwde bergen.
Vapiano Innsbruck
Leopolderstrasse 1, Inssbruck

Ludwig
Liefhebbers van hamburgers mogen dit burger-restaurant niet missen. Volgens sommigen worden hier de beste hamburgers van Innsbruck geserveerd.
Ludwig
Museumstrasse 3, Innsbruck
€€

Bar Moustache
Hier kun je terecht voor een drankje tussen de locals. Het is een van de weinige rookvrije café’s in Innsbruck.
Bar Moustache
Herzog-Ortsstrasse 8, Innsbruck
€€