Bezienswaardigheden in Innsbruck

Innsbruck beschikt over veel interessante bezienswaardigheden en is daarom een van de meest bezochte steden van Oostenrijk. Toch is het nooit onaangenaam toeristisch druk in de sfeervolle straten van Innsbruck. Veel bezienswaardigheden vind je in het centrum van de stad maar ook buiten het centrum vind je een aantal interessante bezienswaardigheden. Innsbruck is een bezienswaardigheid op zich met zijn gekleurde gebouwen die mooi afsteken tegen de vaak besneeuwde bergen.

Dit zijn de leuke en betaalbare bezienswaardigheden in Innsbruck:

Goldenes Dachl
Het gouden dak is hét symbool van Innsbruck. Keizer Maximiliaan liet deze prachtige erker met maar liefst 2657 vergulde dakspanen bouwen. In het museum kom je alles te weten over keizer Maximiliaan I en zijn tijd en over de geschiedenis van Innsbruck.
Goldenes Dachl
Herzog-Friedrichstrasse 15, Innsbruck

Stadtturm
Vanaf de 15e eeuws stadstoren, die voorheen als gevangenis gebruikt werd, heb je een prachtig uitzicht over de stad. De toren is via het historische raadhuis van Innsbruck te bereiken.
Herzog-Friedrichstrasse 21, Innsbruck

Hofburg
Bewonder de 25 keizerlijke kamers van de Hofburg uit de 18e en 19e eeuw met de Grote Zaal (de meest magnifieke hal voor festivals en ceremonies in de Alpenregio) als hoogtepunt. De Hofburg is een voormalig paleis van de Habsburgers.
Hofburg
Rennweg 1, Innsbruck

Hofkirche
Prachtige gotische kerk in Innsbruck ter nagedachtenis aan keizer Maximiliaan I, wiens cenotaaf wordt omringd door 28 bronzen standbeelden. In de kerk ligt ook het graf van Andreas Hofer, een Tiroolse held.
Universitätsstrasse 2, Innsbruck

Alpenzoo
De Alpenzoo is Europa’s hoogstgelegen dierentuin met 2000 dieren in 150 verschillende soorten. Een bezoek aan de Alpenzoo is een unieke ervaring voor dierenliefhebbers. Ook de rit er naartoe met de funicular is erg mooi.
Alpenzoo
Weiherburggasse 37, Innsbruck

Mariahilfe
Aan de linkeroever van de Inn ligt de wijk Mariahilfe. De mooie gekleurde huizen, met de Nordkette op de achtergrond, zijn een plaatje om te zien.
Mariahilfstrasse/Innstrasse, Innsbruck

Bergisel Sprungstadion
De toren (met restaurant) van de 50-meter hoge skispringschans biedt een indrukwekkend uitzicht over Innsbruck.
Begiselweg 3, Innsbruck

Swarovski Kristalwellten
Een wereld vol schitterende dromen. Verwonder je over al de facetten van kristal in de ondergrondse kamers van de Swarovski Kristallwelten.
Swarovski Kristalwellten
Kristallweltenstrasse 1, Innsbruck

Museum im Zeughaus
In dit voormalig wapenhuis van keizer Maximiliaan I kom je nu alles te weten over de Tiroler cultuur en de lokale geschiedenis.
Museum im Zeughaus
Zeughausgasse, Innsbruck

Schloss Ambras
Schloss Ambras, een prachtig kasteel, is het oudste museum ter wereld. Bewonder de arsenalen, de kunst- curiosakamer, de Spaanse Hal, de Habsburgse portretgalerij en de Strasser glascollectie en wandel door mooi aangelegde de Engelse tuinen.
Schloss Ambras
Schlossstrasse 20, Innsbruck