Vervoer in Innsbruck

Innsbruck is vanuit Nederland te bereiken met het vliegtuig, de trein, de bus en de auto. Vliegen vanaf Amsterdam kan met Transavia en duurt zo’n 1,5 uur. Als je dicht bij de Duitse grens woont kun je ook via Dusseldorf vliegen met Air Berlin. Dan duurt de reis iets korter, ongeveer 1 uur en een kwartier.

Je kunt ook met de trein naar Innsbruck. De trein is een comfortabele manier van reizen en onderweg kan je genieten van mooie uitzichten. Je moet overstappen in Frankfurt en Munchen en je bent in totaal zo’n 10,5 uur onderweg. De Flixbus  is ook een mogelijkheid om naar Innsbruck te reizen. Je kunt op verschillende haltes in Nederland opstappen. Vanuit Utrecht is het ongeveer 15 uur reizen.

Zelf rijden naar Innsbruck kan natuurlijk ook. Vanaf Utrecht is het ongeveer 900 kilometer. Houdt er rekening mee dat je een vignet nodig hebt om in Oostenrijk op de snelweg te mogen rijden. Denk ook aan winterbanden en sneeuwkettingen in de winter!

Openbaar vervoer
In Innsbruck kun je je verplaatsen met de bus, de tram en de trein. Spectaculair is de Hungerburgtrein. Die verbindt het centrum met Hungerburg (Alpenzoo en verbinding met de Nordkette).

Hop-on hop-off bus
Er rijden ook rode Sightseeing bussen door Innsbruck. Stap in en uit op de plekken die jij graag wilt ontdekken en krijg onderweg informatie over de stad via een audiosysteem.

Ga je veel gebruik maken van het openbaar vervoer en/of de Sightseer hop-on hop-off bus? Overweeg dan om de Innsbruck Card aan te schaffen. Met deze kaart mag je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, de Sightseer en de bergtreinen naar Hungerburg en de Nordkette. Lees meer over de Innsbruck Card in de rubriek ‘Gratis en goedkoop’.