Winkelen in Innsbruck

In Innsbruck kun je uitstekend winkelen. In de Altstadt (het oude centrum) vind je allerlei fijne speciaalzaken. Wandel door de smalle straatjes en ga op zoek naar Tiroler souvenirs en produkten. Onder de sfeervolle arcades zijn exclusieve boetiekjes en een gevarieerd aanbod aan café’s en restaurants gevestigd. De beste apfelstrudel van de stad koop je bij Strudelcafé Kröll. Het voordeel van dit gebied is dat het autovrij is.

Op de prachtige, kleurrijke Maria-Theresiënstrasse vind je de grote internationale merken naast de lokale speciaalzaken. De drukke Museumstrasse met zijn aantrekkelijke zijstraten bieden een bonte mix van winkels en eetgelegenheden.

Naast bovengenoemde winkelgebieden kun je in Innsbruck ook terecht bij een tweetal winkelcentra:

Kaufhaus Tyrol
In dit moderne winkelcentrum aan de Maria-Theresienstrasse in Innsbruck vind je verspreid over meerdere verdiepingen meer dan 50 winkels, waaronder H&M, Peek&Cloppenburg, Esprit en Superdry. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er WIKI Kids World, een plek waar ze heerlijk kunnen spelen onder professioneel toezicht, terwijl ouders rustig kunnen winkelen. Tevens vind je een aantal eetgelegenheden in het winkelcentrum.
Kaufhaus Tyrol
Maria-Theresienstrasse 31, Innsbruck

Sillpark
Midden in het centrum, vlakbij de Altstad van Innsbruck, ligt winkelcentrum Sillpark. Puur winkelgenot vind je hier in meer dan 70 winkels waaronder Primark, C&A, Douglas en Hunkemöller. De diverse eetgelegenheden zorgen ervoor dat ook de innerlijke mens niets tekort hoeft te komen. En ook hier is aan de kinderen gedacht, ze kunnen worden ondergebracht in het Children’s Paradise. Kom je met de auto? Bij Sillpark kun je 1,5 uur gratis parkeren.
Sillpark
Museumstrasse 38, Innsbruck

Markt in Innsbruck
Liefhebber van rommelmarkten? Elke zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur vindt er op de Franziskanerplatz een rommelmarkt plaats.