Innsbruck Airport

Innsbruck Airport, oftewel Flughafen Innsbruck-Kranebitten, bevindt zich op een kleine vier  kilometer ten westen van het centrum van Innsbruck. Innsbruck Airport is met jaarlijks een miljoen passagiers na Wenen en Salzburg de drukste luchthaven van Oostenrijk. Vooral in de wintermaanden verwerkt het vliegveld in Tirol veel reizigers als toegangspoort naar de wintersportgebieden. De IATA-luchthavencode van Innsbruck Airport is INN.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
Afstand tot centrum stad: 4 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Innsbruck Airport:

Bestemmingen vanaf Innsbruck Airport:

Innsbruck

Buslijn F rijdt op doordeweekse dagen en op zaterdag iedere 15 minuten van het vliegveld naar treinstation Innsbruck Hauptbahnhof, op zondag rijdt de bus iedere 30 minuten. De rit van en naar het centraal station van Innsbruck duurt minder dan 20 minuten. Tickets kosten € 2,30 voor volwassenen en € 1,70 voor kinderen en senioren. Een taxi naar het centrum van Innsbruck kost 10 tot 20 euro. Voor een ritje naar Seefeld, 23 kilometer ten noordwesten van Innsbruck, ben je ongeveer 50 euro kwijt.

De luchthaven van Innsbruck biedt verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes in de omgeving kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Budget, Europcar, Sixt en Hertz.