Lissabon, Portugal

Lissabon (copyright Dennis Faro)

Lissabon (copyright Dennis Faro)

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een legendarische stad met meer dan 20 eeuwen geschiedenis. De charme van Lissabon komt voort uit de sterke banden met het verleden, weerspiegeld in prachtige kerken, indrukwekkende kastelen en paleizen. Deze fascinerende stad is gebouwd op 7 heuvels, met uitzicht op de rivier de Taag. De verschillende buurtjes met hun decoratieve gevels en smalle middeleeuwse straatjes geven je een warm welkom.

Lissabon is een van de warmste Europese hoofdsteden en in de lente is het hier meestal zonnig. Het milde klimaat en de overvloed aan flora en fauna trok de eerste bewoners hier al naartoe en tegenwoordig is Lissabon is een stad van contrasten, modern en oud. Bijna 2,1 miljoen mensen reizen dagelijks naar de hoofdstad, wat Lissabon een kosmopolitische uitstraling geeft.

Mis ook de prachtige omgeving niet – de uitgestrekte stranden, mooie baaien en historische bezienswaardigheden maken de Costa de Lisboa tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Portugal. Geniet op de stranden van de zon en maak een boottochtje door de monding van de Taag, een beschermd natuurgebied dat van groot belang is voor zeevogels in Europa. Een bijzonder natuurgebied op korte afstand van een grote stad – daar heb je een van de vele contrasten die Lissabon rijk is.

Lissabon in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Lissabon

Op Aeroporto da Portela (Lissabon):

KLM
KLM

Luchthavens bij Lissabon

 • Aeroporto da Portela (Lissabon)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 50 minuten
  Afstand tot centrum stad: 7 km

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Lissabon Portela Airport is de grootste luchthaven van Portugal. Het vliegveld ligt 7 kilometer ten noordoosten van het centrum van de stad. Er is een speciale shuttlebus (Carris nummer 91, enkele reis € 1,30) die passagiers in 20 minuten naar het centrum van Lissabon vervoert. De bus stopt ook bij het treinstation Cais do Sodré. Je kunt ook met de bus naar Estoril (€ 9). Een rit met de taxi kost ongeveer 10 euro.

Reisperiode & klimaat

Lissabon heeft binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger te maken met een mediterraan klimaat. De winters zijn mild, maar nat en de zomers zijn zonnig en warm. De beste reistijd voor Lissabon is van mei tot en met september. Houd er wel rekening mee dat het in juli en augustus soms aardig heet kan worden in de straten van Lissabon. Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Lissabon.

 

Weersverwachting voor Lissabon

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Lissabon kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Lissabon kun je terecht op de volgende websites:
Lissabon top 10
Lissabon voor beginners
Lissabon tips
Lissabon bezienswaardigheden top 10