Gratis & goedkoop in Lissabon

Een weekendje of stedentrip naar Lissabon hoeft niet duur te zijn. Zwerven door de stad of een bezoek aan het strand kosten niets – sfeerproeven alleen al is de moeite waard in het prachtige Lissabon. Uit eten kan je er ook tegen een zacht prijsje.

Jardim do Principe Real
Hang rond in dit park, al meer dan een eeuw een van de favoriete plekken van de locals in Lissabon. Oude mannen spelen kaart, kinderen ravotten in de speeltuin en koppels zitten in de schaduw van de oude cipres die meer dan 100 jaar oud is. De moeite waard, zeker op zaterdag met de biologische markt. Ook andere parken in Lissabon als de Jardim Botanico (botanische tuin) en de Jardim Tropical zijn een bezoek waard.
Praca do Principe Real

Dagje naar het strand
Na een korte treinrit vanaf station Cais do Sodre in Lissabon sta je in Cascais, waar zonaanbidders kunnen genieten van het strand. Je kunt ook gratis een fiets huren bij BiCas dicht bij het station – wel even een identiteitskaart of paspoort laten zien en dan kun je lekker rijden over het speciale 16 kilometer lange fietspad. Neem een picknick mee en stop bij Guincho strand, geliefd bij surfers.

Op de terugweg maak je een korte omweg naar het (gratis) Paula Rego museum aan de Avenida da República, waar je een grote collectie schilderijen, tekeningen en etsen kunt zien van Portugal’s beste nog levende kunstenaar. Je kunt ook leuk wandelen van Cascais naar Estoril (2 km), om daar de trein terug te nemen naar Lissabon.