Bezienswaardigheden in Kreta

Of je nu op zoek bent naar fascinerende kerken, nostalgische dorpen, oude burchten en/of gewoon zon, zee en strand, hier op het eiland Kreta kunnen je wensen in vervulling gaan.
In de bekendere badplaatsen is het een komen en gaan van mensen die graag de drukte opzoeken en zich laten vermaken met alles wat daarbij komt. Maar wanneer je die drukte graag ontloopt, dan ben je zo vertrokken naar het binnenland waar men zich soms nog met paard en wagen zich een weg over het eiland baant. Deze bijzondere afwisseling maakt een bestemming als Kreta heel speciaal.

Samariá-kloof
In het prachtige gebied van de Omalós hoogvlakte in het Samariá Nationaal Park is een pittige wandeling te volgen door de Samariá-kloof. Na een lange afdaling begin je aan een wandeling door de langste Europese kloof die je langs verschillende verkoelende waterbronnen voert en die uiteindelijk uitmondt in de Libische Zee. De wandeling is tussen de maanden mei en oktober af te leggen.
Samariá-kloof

Starbeach Waterpark
De jongeren onder ons zullen zich uitstekend vermaken in dit gezellige waterpark van Kreta. Zeker tijdens de soms erg warme dagen in het hoogseizon, is een verkoelende duik in het zwembad van Star Beach een verademing. Over een kleine vier hectare verdeeld tref je er allerlei wateractiviteiten, glijbanen, een kinderbad, een duikcentrum, worden er feesten georganiseerd en kun je er terecht voor een maaltijd en een drankje. Starbeach Waterpark is gelegen in de bekende badplaats Chersonissos.
Starbeach Waterpark
Starbeach Party

Knossós
Iets ten zuiden van de stad Heraklion is het paleis van Knossós gelegen. Men vermoed dat dit in het vroege verleden de hoofdstad van Kreta was, waarvandaan de koning het eiland regeerde. Het paleis zou dan ook ruim vierduizend jaar oud zijn. Een aantal opgravingen hebben de vermoedens bevestigd en hebben zeker meer verteld over het Monoïsche tijdperk. Veel van de gevonden voorwerpen en sculpturen zijn te bewonderen in het Museum van Iraklion (Heraklion).
Knossós Paleis

Chaniá
Deze noordelijk gelegen plaats wordt ook wel aangeduid als Xania. De in Venetiaanse stijl gebouwde haven is aangekleed met sfeervolle restaurants en gezellige terrassen. De smalle straten van Chaniá voeren je langs oude pakhuizen, musea, het Fírka verdedigings bastion, de Ágios Nikólaos kerk, de Janitsaren moskee en een zeventiende eeuws nonnenklooster. De plaats Chaniá weet zijn charme bijzonder goed vast te houden.

Archeologisch Museum Heráklion
In de hoofdstad van Kreta, Heráklion, is het mooiste en meest boeiende museum van het eiland gelegen. Het Archeologisch Museum van Heraklion heeft namelijk een aantal zeer bijzondere voorwerpen tentoongesteld die tijdens verschillende archeologische opgravingen zijn gevonden. De vele vondsten hebben ons meer verteld over de Minoïsche beschaving die zijn oorsprong in Kreta had.
Archeologisch Museum Heráklion 

Meer bezienswaardigheden op Kreta?

Bezoek de top 10 bezienswaardigheden van Kreta.