Eten & drinken in Kreta

In de toeristische streken zijn allerlei keukens te vinden om het grote aantal bezoekers tevreden te kunnen stellen. Iets vinden naar je gading is beslist geen grote opgave. Wie echt authentiek Grieks wil eten, is beter af om de toeristische ‘hotspots’ links te laten liggen. Vaak zijn de betere restaurants op iets minder populaire locaties gelegen. Over het algemeen ben je dan het voordeligst uit als je een taverna binnenstapt. Dit is goed vergelijkbaar wat wij een bistro noemen. De gerechten zijn vaak in een goede prijs en kwaliteit verhouding. Het uiteten gaan gebeurt in Griekenland wat later dan bij ons. Aanschuiven tussen 21.00 of 22.00 is hier heel normaal. Om 17.00 een tafel vinden is vaak een stuk lastiger. Vaak zijn de restaurants zelfs tussen 15.00 en 18.00 uur gesloten. De avondmaaltijd is altijd een sociaal gebeuren waar men graag de tijd voor neemt. Regelmatig komt hier live muziek aan te pas.

Spyros Taverna
Tussen Heraklion en Chersonissos is de plaats Goúvai (Pano Gouves) gelegen waar je heerlijk Grieks kunt eten bij Spyros Taverna. Oude familierecepten worden hier met veel enthousiasme gepresenteerd aan het publiek. Heerlijke gerechten voor een goede prijs.
Spyros Taverna
Pano Gouves, Gouves
€€

David Vegera
Dit kleine restaurant aan de rand van Chersonissos weet zijn gasten te bekoren met echte Griekse maaltijden. De tafel kan hier lekker vol staan met allerlei mezes en lekkere drankjes. De bediening is top en de sfeer vrijwel altijd goed. Het is wel verstandig om vooraf te reserveren.
David Vegera
Piskopianó Village
€€

Zorbas Family Taverna & Pizzeria
Als een welkome afwisseling op de Griekse maaltijden, gaat een pizza er altijd wel in. In dit eenvoudige restaurant kun je verrassend lekker eten voor een zeer betaalbare prijs. Een maaltijd afhalen behoort hier ook tot de mogelijkheden.
Zorbas Family Taverna & Pizzeria
Oude centrum, Mália
€€

Restaurant Piato
Bij dit restaurant zit je tijdens de warme dagen die het eiland veelvuldig kent, heerlijk te dineren aan de rand van een prachtig zwembad. Restaurant Piato is te vinden in de plaats Chania. Op de menukaart staan heerlijke gerechten, waaronder souvlaki, mousaka en lamsvlees. De gastvrijheid is er top
Restaurant Piato
Kato Daratso, Chania
€€

Paralia Seaside Restaurant
In de hoofdstad van Kreta kun je heerlijke visgerechten eten bij Paralia Seaside. En ook vleesliefhebbers kunnen hier prima terecht. Daarbij is de ligging fantastisch te noemen. Je hebt er namelijk een prachtig uitzicht over het fort van Heraklion en natuurlijk de zee.
Paralia Seaside Restaurant
Sofokli Venizelou 5, Heraklion
€€