Vervoer in Kreta

Er zijn enkele goede mogelijkheden om jezelf en je gezelschap te verplaatsen op het eiland Kreta. Het meest voordelig doe je dat per bus. De busverbindingen zijn goed, alleen gaan ze niet heel regelmatig. Het busvervoer is vooral bedoeld om mensen uit kleinere dorpen voor niet al te veel geld naar grote steden te brengen. Neemt niet weg dat je als toerist gewoon heel voordelig het eiland kunt gaan bekijken. Een kaartje koop je, tenzij anders aangegeven, gewoon bij de chauffeur. Er zijn met name in de grotere plaatsen ook kiosken en busstations te vinden waar je een kaartje vooraf kunt kopen.

Openbaar vervoer

Een andere mogelijkheid tot het gebruik maken van openbaar vervoer is de taxi. Er zijn op het eiland geen metro of treinen te vinden. De taxi’s hebben meestal een eigen taxi standplaats waar je tevens tarieven op een bord terug kunt vinden. Desondanks is het verstandig om vooraf een prijsafspraak te maken, zodat er geen misverstanden kunnen plaatsvinden.

Natuurlijk kun je op het eiland Kreta ook een eigen auto, scooter of motor huren. Hiermee verschaf je jezelf veel vrijheid. Daarbij is prijs niet al te duur. Let wel op het verkeer. De regels zijn vrijwel gelijk aan die in Nederland, alleen is men op het eiland iets nonchalanter in het uitvoeren hiervan.
Huren van scooter of motor

Wanneer je graag de omliggende omgeving van Kreta wilt bezoeken, ben je al snel genoodzaakt om dit per ferry te doen. Er zijn goede verbindingen naar andere Griekse eilanden en zelfs naar Italië. Check voor de mogelijkheden, tijden en tarieven de onderstaande links:

Kreta ferries
Kreta ferries