Vervoer in Thessaloniki

Het centrum van Thessaloniki is goed te belopen, als je naar de bovenstad of de wijk Panorama wil gaan is het handig om de bus te nemen. Kijk voor de buslijnen en routes op de website van het stadsvervoer van Thessaloniki.

Bus
Kaartjes voor het openbaar vervoer in Thessaloníki koop je bij de openbaar vervoer kiosk of in de bus bij de automaat die alleen het exacte bedrag in munten accepteert. Wanneer je je kaartje bij de chauffeur koopt betaal je € 0,10 extra. Stempel je kaartje zodra je in de bus bent gestapt. Prijzen: enkele rit € 0,80, twee ritten – 90 minuten geldig € 0,90, 24-uur kaartje: € 4.

Culturele bus 50
Bus nummer 50 biedt bezoekers van Thessaloniki een interessante busroute met 15 haltes voor een zeer schappelijke prijs. Het beginpunt is de Witte Toren. De bus rijdt elk uur van juni tot september van 08.00-21.00 uur en van oktober tot mei van 09.00-16.00 uur. De gehele route duurt ongeveer één uur. Er is geen gesproken commentaar zoals gebruikelijk in toeristenbussen, maar je krijgt een folder met een plattegrondje waar de 46 bezienswaardigheden van Thessaloníki zich bevinden plus een beschrijving in het Engels van de belangrijkste highlights en ideetjes voor korte wandelingen. Het kaartje is de hele dag geldig en kost € 2.

Metro
In 2006 werd in Thessaloníki begonnen met de aanleg van een metro met een lengte van 9,6 kilometer en 13 stations. De tunnels zijn klaar maar de stations nog niet. Dit project had in 2012 opgeleverd moeten worden, maar het ziet er naar uit dat dit nu in 2016-2017 gebeurt. Archeologen vonden restanten van een Byzantijnse stad die eerst onderzocht moeten worden en onderdeel zullen worden van het metrostation Venezelou – Egnatia, zoals dit ook in de metro van Athene gebeurde.