Brugge, België

In het Belgische West-Vlaanderen is het romantische en historische Brugge gelegen. De stad wordt gekenmerkt door een middeleeuws centrum waar je de ene bezienswaardigheid na de andere kunt bewonderen. Ondertussen wandel je door straten, over pleinen en bruggen en passeer je de meest boeiende musea die de stad Brugge te bieden heeft. Indrukwekkend is bijvoorbeeld het Historium, waarbij je op interactieve wijze de Middeleeuwse periode van het prachtige Brugge beleeft.

De ooit zo bloeiende zeehaven is tegenwoordig een lieflijke stad met een aantal kanalen grenzend aan oude pakhuizen en statige huizen. Niet voor niets wordt het liefkozend het ‘Venetië  van het noorden’ genoemd. Daar waar ooit aan de kades van Brugge de goederen werden geladen en gelost, zijn nu imposante musea, gezellige horeca en verschillende romantische plekken te vinden. Het autoluwe centrum leent zich uitstekend om de stad te voet te verkennen. Als groot openlucht museum heeft de stad Brugge namelijk genoeg materiaal om de bezoekers de hele dag door te boeien.

Brugge in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het gematigde zeeklimaat van de Belgische stad Brugge zorgt voor een redelijk wisselvallig weerbeeld. Er zijn regelmatig regenbuien waarbij de stad helaas een heel ander uiterlijk verkrijgt. Op zonnige dagen ziet het er een stuk gezelliger uit. De terrassen zijn dan vaak goed gevuld en de boottochten varen af en aan. Hoewel het hele jaar door Brugge wordt bezocht door toeristen uit binnen- en buitenland, kiezen de meeste ervoor om tijdens de maanden mei, juni en september de stad Brugge te bezoeken. De temperatuur is dan over het algemeen aangenaam zonder dat het te warm of te koud wordt. Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan het erg druk worden en kan de temperatuur soms behoorlijk oplopen.

Alle klimaatgegevens van Brugge:
klimaatinfo Brugge

Weersverwachting voor Brugge

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Brugge kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Brugge kun je terecht op de volgende websites:
Brugge bezienswaardigheden top 10
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge informatie
Brugge voor beginners