Eten & drinken in Brugge

Qua eten en drinken kunnen we eigenlijk maar één ding zeggen, het Belgische leven smaakt goed! Zo ook in Brugge. De stad Brugge heeft zeer veel mogelijkheden voor een goede maaltijd. Met name aan en rondom de Grote Markt zijn veel restaurants te vinden met gezellige terrassen. Maar ook elders in de stad kun je prima terecht. Je kunt er heel simpel een lekker Vlaams frietje eten tot uitgebreid dineren in een door Michelin betitelde sterren restaurant. Aan jou de keuze. Wanneer je een echt Belgische maaltijd zoekt, kom je al snel uit bij gerechten zoals de Vlaamse stoofpot, friet met mosselen of een pannetje ‘Waterzooi’. De Waterzooi is officieel een Vlaams middeleeuws gerecht uit Gent, wat bestaat uit vis, aardappel, groente en room. In Brugge is het gebruikelijk om met de lunch en/of het diner de maaltijd te nuttigen met een glaasje wijn of een goed glas bier.

Chocolade is een product wat je veelvuldig in de stad Brugge tegenkomt. Sterker nog, de stad Brugge staat bekend als chocoladestad. Het ‘Brugsche Swaentje’ is hier het bewijs van. Her en der door de stad zijn er tientallen chocolatiers te vinden met de aller lekkerste lekkernijen in de etalage. In het Chocolade Museum kun je meer te weten komen over de stad en haar link met chocolade.
Chocolademuseum 

Books & Brunch
De naam zegt het al. Voor een heerlijk ontbijt of smakelijke lunch kun je uitstekend terecht bij Books & Brunch. Het sfeervolle restaurant staat vol met boeken en bladen en is daardoor uniek. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse ingrediënten wat de smaak zeker ten goede komt. Behalve voor het nuttigen van heerlijke gerechten, kun je er ook gewoon terecht voor een lekker kop koffie.
Books & Brunch
Garenmarkt 30, Brugge
€€

Chang Thong Thai
Liefhebbers van de Thaise keuken zijn bij Chang Thong Thai op het juiste adres. Behalve de prachtige gerechten is het uiterlijk van het restaurant ook bewonderenswaardig. Men heeft de sferen uit Thailand uitstekend weten te verwoorden. Op de kaart vind je klassiekers als Pad Thai, Pad Pong Curry Kai en Laab.
Chang Thong Thai
Kleine Hoefijzerstraat 1, Brugge
€€

Reliva
Met uitzicht op de Sint-Salvadorskathedraal kun je bij Reliva heerlijke authentieke gerechten nuttigen. Dat kwaliteit hier hoog in het vaandel staat is te merken aan de producten die er gebruikt worden. Alles is geheel biologisch of duurzaam. Op de kaart tref je gerechten als bouillabaisse, biologische zalm, tatatouille of lamsstoofpotje. De gerechten zijn niet heel goedkoop, maar wel bereid met de meest prachtige producten.
Reliva 
Goezeputstraat 6, Brugge
€€€

Ribs ’n Beer
Makkelijk en toch lekker eet je bij Ribs ’n Beer. De gerechten bestaan vooral uit grill gerechten met als topper de langzaam gegaarde ribbetjes. Als drankje hoort daarbij een heerlijk Belgisch biertje, al dan niet van de tap. Wanneer je niet een echte vleeseter bent, kun je toch aardig uit de voeten met de kaart van Ribs ’n Beer. Er zijn namelijk ook enkele visgerechten op de kaart terug te vinden.
Ribs ’n Beer
Ezelstraat 50, Brugge
€€

Dell’ Arte
In het centrum van Brugge kun je ’s morgens heerlijk genieten van de krant en een lekker ontbijtje, neem je even tijdens de lunch pauze met een heerlijke toasti of ga je ’s avonds uitgebreid dineren met een Vlaams menu. Je kunt namelijk op elk moment van de dag terecht bij Dell’ Arte.
Dell’ Arte
Vlamingstraat 28, Brugge
€€