Gratis & goedkoop in Brugge

Ook in een super toeristische omgeving zoals Brugge zijn er leuke bezienswaardigheden te vinden die niet veel of heel weinig geld kosten. De gehele historische binnenstad van Brugge leent zich uitstekend voor een culturele wandeling waarbij je soms erg leuke, mooie en bewonderenswaardige plekjes of monumenten tegenkomt. Denk hierbij aan de Gentpoort, de Heilige Bloedbasiliek, het Begijnhof of het Stadhuis van Brugge. En ook de ambachtelijke winkels zijn zeker een bezoekje waard. Bij sommige kun je zelf zien hoe een product wordt gemaakt. Ga maar eens kijken bij Zucchero aan de Mariastraat.

Stadhuis van Brugge
Dit imposante bouwwerk aan de Burg is een lust voor het oog. Aan de bouwstijl is duidelijk zichtbaar dat het destijds tijdens de bouw in de veertiende- en vijftiende eeuw erg goed ging met de stad. Ook binnen is de rijkdom voelbaar in wanneer je via de trap richting de Gotische zaal van het stadhuis loopt.

Het Begijnhof
Dit bijzondere stukje van Brugge werd al in 1245 opgericht. De begijnen die er tot 1930 leefden, waren zeer sober ingesteld. Het vrome leven liet niet heel veel meer toe dan regelmatig bidden, het verzorgen van zieken en werken om zichzelf te kunnen onderhouden. Op het huisje nummer 1 mag je binnen kijken en kun je met eigen ogen aanschouwen hoe dat leven eruit heeft gezien.

De Markt
Elke zaterdagochtend zijn er markten te vinden aan het Beursplein, ’t Zand, aan de Vrijdagmarkt en aan de Hauwerstraat. Het aanbod is er zeer divers en is niet uitsluitend gericht op groente en fruit. De gemoedelijke sfeer en ook de locaties maken een bezoekje zeker aantrekkelijk. Daarnaast kun je er natuurlijk ook leuke spulletjes kopen tegen een schappelijke prijs.
De groente en fruitmarkt is op woensdag aan de Markt te vinden.

Brouwerij De Halve Maan
Na een bezoek aan dé brouwerij van Brugge kun je alleen maar nog meer genieten van een echte ‘Brugse Zot’. De stadsbrouwerij laat je namelijk middels een rondleiding alle geheimen van de mout en hop beleven. Een rondleiding duurt nog geen uur en eindigt met een heerlijk glas Brugse Zot.
Brouwerij De Halve Maan

Brugge City Card
Hoewel de entree van sommige bezienswaardigheden en/of musea maar enkele euro’s betreft, kunnen de kosten na een dag of enkele dagen toch behoorlijk oplopen. Wanneer je iets meer controle over je uitgaven wilt hebben of wanneer je zeker weet dat je heel veel wilt gaan bezichtigen, is het misschien verstandig om de City Card van Brugge aan te schaffen. Voor een vast bedrag koop je namelijk onbeperkt bezoek van een aantal top attracties van de stad zoals het Belfort, het Flanders Fiels Museum, het Arentshuis, het Gruuthuse Museum en het Groeninge Museum. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.
Brugge City Card