Winkelen in Brugge

Wanneer je denkt dat de stad Brugge alleen maar culturele activiteiten kent, dan heb je het mis. De Belgische stad Brugge is bijvoorbeeld ook heel geschikt om te gaan winkelen. Juist het aanbod van kleine speciaalzaken en boetieks maakt van Brugge een bijzondere winkelstad. En ook de combinatie met culturele bezienswaardigheden is een boeiende dagbesteding natuurlijk.

De stad Brugge heeft een aantal aantrekkelijke winkelstraten met een uiteenlopend aanbod van winkels. Een zeer populaire winkelstraat is de Steenstraat. Het grote aantal chocolatiers is opvallend. De meest lekkere pralines zijn namelijk hier in Brugge te vinden.

Het meest interessante winkelaanbod van Brugge is met name rondom de Markt, de Steenstraat, de Zuidzandstraat en ’t Zand te vinden. Hier tref je ook het winkelcentrum ‘Zilverpand’. Maar ook in en om de Smedenpoort zijn leuke winkels te ontdekken. Vergeet daarbij niet een bezoek aan de Vrijdagmarkt en het Beursplein te brengen.
Voor het snuffelen tussen antiek en vintage winkels kun je uitstekend terecht in de omgeving van de Kruispoort. Met name in de Hoogstraat en Langestraat zijn erg leuke zaakjes te vinden.

Lilola
Fashionista’s moeten zeker eens een bezoek brengen aan de kleurrijke winkel van Lilola. Zoals de website verteld vind je hier alles wat een vrouw gelukkig kan maken. Het persoonlijk inkopen van de collectie zorgt voor een verrassend geheel en een warm ontvangst.
Lilola
Langestraat 47b, Brugge

The Chocolate Line
Elke Bruggenaar is het erover eens. De lekkerste chocolade komt uit Brugge en wel bij The Chocolate Line. De inmiddels wereldberoemde Dominique Persoone heeft hier van zijn passie zijn werk gemaakt. Alles wat hij doet staat in het teken van chocolade.
The Chocolate Line
Simon Stevinplein 19, Brugge

Gifts At Home
Op dit adres vind je leuke accessoires, opvallende cadeau’s en moderne woondecoraties. De winkel heeft zoveel leuke spullen in huis, zodat je wel even nodig hebt om alles in je op te nemen. Bekende merken zoals Kitsch Kitchen, Hotties en De Kunstboer zorgen voor een assortiment die altijd in beweging is.
Gifts At Home
Eiermarkt 4, Brugge

Bellerose
Qua mode kun je in Brugge uitstekend uit de voeten. Er zijn behalve de bekende merken ook nog heel veel minder bekende merken te bespeuren. In een winkel als Bellerose komt dit allemaal samen. Hier kan zowel de man als de vrouw terecht en ook voor kinderen is er leuke mode te vinden.
Bellerose
Zilverpand eenheid 17, Brugge

Think Twice 
In deze tweedehands winkel zijn leuke vintage kledingstukken te vinden voor een leuke prijs. Think Twice heeft meerdere succesvolle winkels in plaatsen als Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel. Het aanbod is zeer afwisselend en altijd heel betaalbaar.
Think Twice
Sint Jacobsstraat 21, Brugge