Gratis & goedkoop in Hasselt

Dat Hasselt een vriendelijke stad is voor zijn bezoekers, blijkt wel uit het feit dat een aantal zaken geheel kostenloos zijn. Het begint al met de ‘Groene Boulevard’ pendeldienst. Deze busritten in Hasselt zijn gratis te gebruiken. Je kunt zo gemakkelijk richting het station en andere bestemmingen op de route reizen.
Ook een aantal musea zijn gratis te bezoeken. Je mag namelijk zo naar binnen bij het Stadsmus museum en het museum voor actuele kunst Z33. En dan heb je natuurlijk nog de bezienswaardigheden van de stad. Met een wandeling door het centrum kom je vanzelf langs historische bezienswaardigheden als de Sint-Quintinuskathedraal, het prachtige stadhuis aan het Groenplein, het oude begijnhof, de Virga Jessebasiliek en het museum van het ‘Heilige Paterke’ in de Sint-Rochuskerk.

Het Stadsmus
In dit stadsmuseum kom je alles te weten over de geschiedenis, belangrijke inwoners en spannende verhalen die met de stad Hasselt te maken hebben. In de tuin kun je tevens genieten van een zeer verantwoorde maaltijd of middagsnack.
Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2, Hasselt

Z33
Dit cultuurhuis is gelegen in het oude begijnhof. De locatie wordt gebruikt voor allerlei exposities, lezingen, workshops. Voor sommige tentoonstelling wordt entree gevraagd en andere zijn weer gratis te bezoeken. Check de site voor meer aktuele informatie.
Z33
Zuivelmarkt 33, Hasselt

 

Straatkunst
Als je door het centrum van Hasselt loopt dan zul je op allerlei plekken straatkunst zien, zoals metershoge graffiti. Omdat deze uitingen soms net zo snel verdwijnen als dat ze komen, is het lastig om vooraf aan te geven waar je de mooiste werken ziet. Als je gaat wandelen in Hasselt kom je ze vanzelf wel tegen. Lata je verrassen!