Hasselt, België

hasselt2In de Belgische provincie Limburg is de stad Hasselt gelegen. Sinds de onafhankelijkheid van België in 1839 is Hasselt zelfs de hoofdstad van deze provincie geworden. Het betrekkelijk kleine centrum was hier geheel niet op ingericht en dus begon de stad langzaam aan te groeien rondom de eerste stadskern. Nu is nog altijd duidelijk te zien dat er twee cirkels op de kaart te bespeuren zijn. De eerste ring is de ‘Groene Boulevard’. Daarin bevinden zich de Grote Markt, de Sint-Quintinuskathedraal en het winkelhart. Tussen de Groene Boulevard en de tweede ring ‘de Singel’ zijn modernere stadsdelen te vinden zoals het treinstation, het Jessa Ziekenhuis, het cultuurcentrum, het Kapermolenpark en andere recreatiegebieden.
Inmiddels is Hasselt een moderne stad met ongeveer 75.000 inwoners. Onder de bewoners bevinden zich redelijk wat studenten van de Universiteit van Hasselt. Bij de UHasselt kun je onder andere terecht voor een studie architectuur, onderwijs, rechten, industriële wetenschappen en geneeskunde. En waar studenten zijn, zijn genoeg mogelijkheden om je stadsbezoek lekker betaalbaar te houden. Zo ook in Hasselt dus. De stad Hasselt die bekend staat als Hoofdstad van de Smaak heeft een goed gevoel voor mode, architectuur en lekker eten. Behalve dat, zijn er ook nog eens leuke musea te bezoeken, leuke themawandelingen te maken en kun je met de allerkleinsten zelfs een bezoek brengen aan Plopsaland Indoor.

Hasselt in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat
Het gematigde klimaat van Hasselt kenmerkt zich met zomer en winters zoals ook wij die gewend zijn. De warmste maanden zijn juli en augustus en de koudste maanden tref je in december, januari en februari. Het beknopte centrum heeft een aantal leuke bezienswaardigheden en leuke winkels. Qua temperatuur hoef je hier niet echt rekening mee te houden. Er zijn namelijk genoeg plekken om even bij te komen. Tijdens de zonnige dagen zijn er verrassend leuke terrassen te ontdekken. En wanneer het klimaat het niet echt toelaat zijn er voldoende gezellige cafe’s en restaurant om in te schuilen. Kijk voor een gedetailleerd overzicht omtrent het klimaat van Hasselt op de onderstaande link.
Klimaat Hasselt

 

Weersverwachting voor Hasselt

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Hasselt kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Hasselt kun je terecht op de volgende websites:
Hasselt bezienswaardigheden top 10
Hasselt informatie
Hasselt informatie
Hasselt voor beginners