Winkelen in Hasselt

De gezellige binnenstad van Hasselt is een uitstekend winkelgebied. Het deels autovrij en autoluwe centrum is zeer aangenaam winkelen. Daarnaast is het aanbod van winkels een verademing tot grotere steden. Behalve grote winkelketens als Foodlocker, C&A en H&M tref je hier nog redelijk veel speciaalzaken en kleine boetiekjes. Het aantal chocolaterieën valt ten opzichte van plaatsen als Brugge en Gent een beetje tegen. Maar die je er treft hebben natuurlijk wel ontzettend lekkere dingen. De hoofdwinkelstraat is de Koning Albertstraat en de Hoogstraat die overloopt in de Demerstraat. Vooral in de zijstraten hiervan en aan de Aldestraat, de Zuivelmarkt, de Maastrichterstraat en het Kadettensteegje kom je veel kleine boetiekjes tegen.

Weyn’s Honing
Speciaal zaken zoals Weyn’s Honing zijn een lust voor het oog. Alles wat met honing te maken heeft vind je in deze zeer smaakvol ingerichte winkel aan de Maastrichterstraat. Er zijn ook verschillende pakketten samen te stellen die je kado kunt doen. Zeer origineel en ook nog lekker.
Weyn’s Honing
Maastrichterstraat 23, Hasselt

De Tijd Hervonden
Onthaasten kun je goed in dit kultuurhuis. De Tijd Hervonden is gelegen tussen het Modemuseum en het Jenevermuseum. Op het kleine terras kun je heerlijk genieten van een kop koffie en een licht ontbijt of lunch. Maar vergeet vooral niet om even een kijkje binnen te nemen. Dit literaire cafe heeft namelijk een zeer warme uitstraling en is opgeleukt met allerlei kunst en boeken die er te koop zijn. Regelmatig worden er dan ook speciale avonden georganiseerd waarin je kunt deelnemen aan debatten over verschillende thema’s.
De Tijd Hervonden
Witte Nonnenstaat 8, Hasselt

Emily Puck
De dames onder ons kunnen brocante winkels als die van Emily Puck zeer waarderen. Buiten wordt al duidelijk wat je binnen kunt verwachten. De geschenkenwinkel is namelijk ingericht met allerlei spulletjes van Pip Studio, Powel Craft en andere goederen. Behalve meubelen tref je er ook babyspullen, sieraden, servies, schorten en andere hebbedingetjes.
Emily Puck
Hemelrijk 9, Hasselt

Prul met Stijl
In het winkeltje van Mona vind je allerlei handgemaakte spulletjes. Een aantal hiervan zijn afkomstig van gerecycled materiaal en door haar zelf gemaakt. Het is een eigenaardige winkel die eigenlijk uniek is in zijn soort. Prul met Stijl staat ook op de ontdekkingskaart van Hasselt voor de bohémien route.
Prul met Stijl 
Schrijnwerkerstraat 21, Hasselt

T’Amie
Wanneer je een winkel zoekt om je basic outfit op te leuken, dan ben je bij T’Amie aan het juiste adres. In de winkel vind je allerlei sjaals, schoenen, tassen en sieraden voor een redelijke prijs.
T’Amie
Maastrichterstraat 49, Hasselt