Vervoer in Hasselt

Als je vanuit Nederland met de auto naar Hasselt in België reist, dan volg je de route via Antwerpen op de E-313. Eenmaal aangekomen is het handig om zo snel mogelijk je auto te parkeren. Het centrum is niet echt autovriendelijk en daarnaast is het erg compact en dus goed te lopen. Er zijn meerdere parkeergarages in de stad zoals bij de Molenpoort en onder de MediaMarkt aan de Capucienenstraat. Binnen de eerste stadsring de ‘Groene Boulevard’ is het betaald parkeren. Buiten deze ring en binnen de tweede ring de ‘Singel’ is de blauwe zone. Hier geldt dat je in het bezit moet zijn van een parkeerschijf. Wanneer er andere regels gelden wordt dit duidelijk kenbaar gemaakt.
Parking Hasselt

Wanneer je goed ter been bent, heb je eigenlijk in een stad als Hasselt vrijwel geen openbaar vervoer nodig. Mocht je toch hiervan gebruik willen maken, dan kan dat natuurlijk. Op werkdagen van 7.30 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 19.00 uur mag je gratis gebruik maken van het busvervoer op de ‘Groene Boulevard’. Deze speciale pendeldienst die elke vijf minuten rijdt, wordt dan veelvuldig door zowel de inwoners als de bezoekers van de stad Hasselt gebruikt. Op het treinstation van Hasselt zijn bushaltes te vinden die naar verschillende bestemmingen in en om de stad rijden. Bij het bureau voor toerisme van Hasselt aan de Maastrichterstraat zijn gratis boekjes te vinden met de dienstroosters van de bussen.
www.delijn.be

Wanneer je toch graag wat van de omgeving ziet, dan is het aan te bevelen om een fiets te huren. Dit kan op aan het Stationsplein bij het Fietspunt.
Fiets huren
Wanneer je echter maar 1 dag een fiets wilt gebruiken voor in en om de stad, dan kun je terecht op het plein achter het stadhuis. Hier zijn gratis fietsen te leen bij stadswacht.
Fiets lenen

Als je per trein aankomt in Hasselt dan kun je prima vanaf het busstation naar plekken in het centrum reizen. De bussen rijden zeer regelmatig. Ook is het mogelijk om een taxi te pakken die voor het station staan opgesteld. Alle taxi’s zijn voorzien van een meter.
Taxi in Hasselt
Gele Taxi in Hasselt