Eten & drinken in Hasselt

In de ‘Hoofdstad van de Smaak’ is een goede maaltijd nooit ver weg. Het overwegend kleine centrum heeft verrassend goede plekken waar je heerlijk kunt eten of een lekker drankje kunt nuttigen. Tijdens de vakanties en zomermaanden is wel aan te bevelen om te reserveren als je voor een speciaal restaurant kiest. Hasselt is behoorlijk populair en de restaurants zijn dan ook vaak goed gevuld. Voor een eenvoudige maaltijd kun je goed uit de voeten aan de Grote Markt. De café’s aan dit plein hebben een eenvoudige kaart met doorgaans aangename prijzen. Ben je iets meer culinaire ingesteld dan kun je kiezen voor een leuk restaurant aan de Zuivelmarkt, Hemelrijk, Walputstraat of het Jeneverplein. Wanneer je nog iets verder wilt gaan dan kun je een tafel boeken bij JER aan de Persoonstraat of Aan Tafel bij Luc Bellings aan de Luikersteenweg te Hasselt.

Iedereen die in Hasselt komt moet beslist het nationale drankje ‘Hasseltse Jenenever’ drinken. Dit sterke goedje wordt volgens een aloude traditie gestookt en geproduceerd. Wanneer je iets meer over dit proces wilt weten, adviseren we je zeker om een bezoek te brengen aan het Jenevermuseum te Hasselt.
Liefhebbers van Belgische bieren komen in Hasselt prima aan hun trekken. Een gemiddeld café in Hasselt heeft namelijk heel wat in huis. Maar er zijn ook adressen te ontdekken die meer dan vierhonderd verschillende bieren schenken. Neem maar eens een kijkje in het gezellige Hemelrijk Café. Elk biertje wordt hier geschonken in een bijpassend glas.

Brasserie “De Orangerie”
Direct achter het stadhuis is Brasserie de Orangerie gelegen. Tijdens zonnige dagen is het gezellige terras goed gevuld en zie je de meest lekkere gerechten voorbij komen. Maar ook binnen straalt de sfeer je tegemoet.
De Orangerie
Walputstraat 9, Hasselt
€€

Tafel 13
De buurman van De Orangerie is Tafel 13. Op de kaart tref je heerlijke vlees- en visgerechten aan. Het terras is aangesloten op de Walputsteeg, waardoor er vrijwel altijd beweging is.
Tafel 13
Walputstraat 13, Hasselt
€€

De Levensboom
Ook de vegetariërs kunnen in het Bourgondische Hasselt heerlijk uiteten. Bij de Levensboom aan het Leopoldplein staan smaakvolle gerechten op de kaart als Mexicaans stoofpotje, gegratineerde groentetaartjes en spaghetti ‘De Levensboom’. Wanneer je met een niet vegetarier hier wilt eten, is dit ook geen probleem. Er worden namelijk ook enkele visgerechten geserveerd. De maaltijden zijn verrassend lekker en de bediening is er top.
De Levensboom
Leopoldplein 44, Hasselt
€€

Maison Blanche
Direct in het centrum van Hasselt is gezellige doch strak vormgegeven restaurant gelegen. De kaart is zowel voor de lunch als voor het diner erg toegankelijk. De ligging is uitstekend geschikt om je dagprogramma hier te beeindigen. Studenten krijgen er trouwens een leuke korting. En op donderdag is er een speciale avond.
Maison Blanche
Maastrichterstraat 82, Hasselt
€€

De Marmiet
Vlakbij de Kolenhaven aan de Kempische Steenweg kun je heerlijke Belgische frieten eten. Maar ook de mosselen zijn een aanbeveling waard. Verwacht hier geen hoogstaande kookkunsten, maar gewoon een lekkere hap tegen een zeer schappelijke prijs.
De Marmiet
Kempische Steenweg 25, Hasselt