Hotels in Leuven

In de Vlaamse stad Leuven zijn er hotels in verschillende prijsklasse te vinden. Wanneer je echt weinig geld voor een overnachting over hebt, doe je er verstandig aan om een hostel te boeken. De stadsjeugdherberg De Blauwput is hier een uitstekend voorbeeld van. Maar natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. De duurdere kamers bevinden zich doorgaans in het oude centrum. Hoe verder hier buiten hoe lager de prijs meestal uitpakt. Enige vergelijking is dan ook zeker op z’n plaats. Aan de Grote Markt kun je natuurlijk ook logeren. Het voordeel van een overnachting in het centrum is dat je overal erg dichtbij bent. Het is maar net waar je voorkeur of budget naar uitgaat.

Lodging at 8
Aan de Weldadigheidsstraat te Leuven kun je een overnachting boeken in een karakteristiek herenhuis. Het hotel is rustig gelegen net buiten het centrum van de stad. De kamers op verschillende manieren modern ingericht. De prijzen van Lodging at 8 zijn inclusief het gebruik van wifi en ontbijt.
Lodging at 8
Weldadigheidsstraat 8, Leuven
€€

Gasthof De Pastorij
In het centrum van de stad, in de directe omgeving van het oude stadhuis, bevindt zich Gasthof De Pastorij. De centrale ligging als ook het ontvangst en de kamers zullen van je verblijf een klein feestje maken. Het hotel heeft zeven unieke kamers die allen te boeken zijn inclusief ontbijt.
Gasthof De Pastorij
St-Michielsstraat 5, Leuven
€€

Ibis Budget Hotel Leuven
Dit hotel aan de Martelarenlaan is op meerdere manieren keurig te noemen. De kamers zijn keurig en vooral praktisch ingericht. Het is gelegen op een keurig plek, direct in de buurt van het station. En ook de prijzen zijn keurig in verhouding tot wat je mag verwachten. Houd er wel rekening mee dat de afstanden wat groter zijn tot de bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Mogelijk ben je iets meer kwijt aan het openbaar vervoer.
Ibis Budget Hotel Leuven
Martelarenlaan 10, Leuven

Pentahotel Leuven
Het stijlvolle Penta Hotel heeft een jonge verfrissende uitstraling. De kamers en andere ruimtes van het hotel zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het hotel telt iets meer dan honderd kamers die ruim en comfortabel aandoen. De kamers beschikken over een koelkast, kluis en gratis wifi. Het ontbijt is niet inbegrepen.
Pentahotel Leuven
Alfons Smetsplein 7, Leuven
€€€

Martin’s Klooster Hotel
Voor een bijzonder verblijf op een bijzondere lokatie, ben je hier aan het juiste adres. Martin’s Klooster Hotel aan de Onze Lieve Vrouwestraat is super centraal gelegen en toch rustig. Ondanks dat dee kamers  zich op steenworp afstand bevinden van de bruisende Grote Markt. Het viersterren hotel waarin oude details met moderne eleganties wonderwel samengaan zal je niet teleurstellen. De kamerprijzen zijn exclusief het ontbijt.
Martin’s Klooster Hotel
Onze Lieve Vrouwestraat 18, Leuven
€€€