Winkelen in Leuven

Het Belgische Leuven is een heerlijke stad om winkelen. De autoluwe centrum geeft je voldoende gelegenheid om te shoppen in knusse boetiekjes, uitnodigende modezaken, vintage kledingzaken of te struinen tussen antieke en vintage meubelstukken. De meest aantrekkelijke winkelstraten van Leuven zijn de Diestsestraat, Tiensestraat, Bondgenotenlaan, Brusselsestraat, Mechelsestraat en de Vismarkt.
Tussen het winkelen door kun je op meerdere plaatsen terecht bij de ‘uitbaters’ van Leuven. De bourgondische levenstijl is hier namelijk alom aanwezig. Ook tijdens een middagje shopppen.

Behalve winkels met leuke merken als Hugo Boss, Bershka, H&M, Filippa K, Scotch & Soda, Oil& Vinegar en Flying Tiger, zijn er in Leuven ook levendige markten te bezoeken. Zo is er vrijwel elke zaterdag een brocant en antiek markt te bezoeken aan de Mathieu de Layensplein. En op vrijdag kun je zowel kleding als groente en fruit scoren op de markten aan de Leopold Vanderkelenstraat, Monseigneur Ladeuzeplein, Vital Decosterstraat en aan het Herbert Hooverplein.
Markten Leuven 

Think Twice Vintage
Aan de Dietsestraat te Leuven zijn regelmatig bijzondere items te vinden in de vintage store ‘Think Twice Vintage’. Als serieuze keten hebben ze inmiddels al meerdere vestigingen mogen openen. En de populariteit lijkt vooralsnog alleen maar te groeien. Hun motto om kleding voor iedereen betaalbaar te houden, komt hier dan ook geheel tot z’n recht.
Think Twice Vintage
Dietsestraat 255, Leuven 

Superdry
De winkelketen Superdry is een populair merk voor wie iets meer te besteden heeft. De vestiging aan de Dietsestraat in Leuven laat heel goed zien wat het merk in huis heeft. De winkel is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.30 geopend. Op zondag alleen tijdens speciale koopzondagen.
Superdry

Liv
Aan de Mechelsestraat is onlangs een nieuwe luxe boetiek geopend die zich richt op Scandinavische en Franse merken. De strak vormgegeven winkel nodigt in ieder geval uit om eens een kijkje te nemen.
Liv
Mechelsestraat 16, Leuven 

Het Besloten Land
In de kleine sfeervolle boekenwinkel ‘Het Besloten Land’ kun je heerlijk snuffelen tussen nieuwe en gebruikte boeken. Stripliefhebbers komen ook prima aan hun trekken, aangezien de boekenwinkel een leuke collectie strips in het assortiment heeft.
Het Besloten Land
Parijsstraat 16, Leuven