Vervoer in Leuven

De meeste mensen zullen de stad Leuven bezoeken middels eigen vervoer of per trein. De stad heeft meerdere parkeergarages, dus parkeren hoeft geen probleem te zijn. Per trein verdient toch ook de aanbeveling. Het station ligt immers midden in het centrum. Vanuit Antwerpen kun je binnen een uurtje uitstappen in het karakteristieke station van Leuven. De afstand vanuit Amsterdam naar Leuven bedraagt ongeveer 224 kilometer. Met de auto vanuit Amsterdam ben je, als het verkeer nergens tegenzit, ongeveer even lang onderweg als dat je per trein afreist. Een overstap in Antwerpen is altijd inbegrepen.
Je kunt er ook nog voor kiezen om te vliegen naar Leuven. De luchthaven Zaventem ligt immers op vijftien minuten rijden van de stad Leuven.
Het openbare vervoer is in de stad Leuven goed georganiseerd. Als studentenstad merk je natuurlijk dat dat ook moet. Hoewel het centrum bijzonder goed te voet te verkennen is, kun je je bijvoorbeeld ook prima verplaatsen per bus. Een kaartje koop je heel gemakkelijk bij een supermarkt, tankstation, krantenwinkel of in Lijn-winkel. Het centrum van Leuven is zo’n twee kilometer in doorsnede, waarvan een behoorlijk deel ook nog eens autovrij is. Het huren van een fiets kan daarom ook een uitstekende keuze zijn. Deze manier van vervoer is daarnaast ook nog eens heel betaalbaar. Op verschillende plaatsen in de stad heb je de mogelijkheid tot het huren van een fiets. Ook kun je er voor kiezen om een fietstour te boeken. De Cafésportentoer is een leuke manier om de cafécultuur van Leuven te ervaren.
Fietsen huren
Openbaar vervoer Leuven 

Een avondje uit kun je veilig afsluiten door geheel gratis per bus huiswaarts te keren. Het nachtvervoer in Leuven is namelijk helemaal kosteloos.
Nachtvervoer Leuven