Eten & drinken in Leuven

De levendige en bruisende stad Leuven heeft een behoorlijk uitgebreid horeca aanbod. Eten en drinken zijn duidelijk belangrijk in deze Vlaamse stad. Van uitgebreide viersterren maaltijden tot de snelle hap, alles lijkt hier mogelijk. Ook de diversiteit aan keukens zijn erg gevarieerd. Je kunt er bijvoorbeeld erg goed Indiaas eten, maar ook verfijnd Frans of authentiek Vlaams. In het centrum tref je verschillende restaurants waar allerlei lekkernijen op de kaart staan.
Leuven is naast goede restaurants ook nog eens erg bekend om het grote aanbod van gezellige cafe’s. Het studentenleven heeft hier een groot aandeel in. Menig cafe heeft een uitgebreid aanbod van Belgische bieren. Natuurlijk ontbreken hier de bieren van de Leuvense brouwerijen ook niet. Stella Artois, Domus en De Vlier kom je dan ook op verschillende plaatsen tegen.

Brouwerij Stella Artois
Brouwerij Domus
Brouwerij de Vlier 

Den Angelus
In hartje centrum wordt je als gast uitstekend ontvangen in dit Belgische restaurant Den Angelus. De kaart toont veelal klassieke gerechten die naar de 21ste eeuw zijn vertaald. Denk hierbij aan Everzwijnragout, huisgemaakte kroketten en de klassiek vol-au-vent.
Den Angelus
Naamsestraat 16, Leuven
€€

La Cucaracha
Een uitstapje richting Mexico is snel gemaakt in Leuven. Bij restaurant La Cucaracha staan ze namelijk klaar met de aller lekkerste burrito’s, taco’s en fajita’s. Elke dag is er ook een nieuw dag special. Reserveren is wel aan te bevelen.
La Cucaracha
Tiensestraat 21, Leuven
€ – €€

Masalatop
De Aziatische keuken is ook in Leuven goed vertegenwoordigd. Bij Masalatop kun je uitstekende Indiase gerechten bestellen die zonder de goedkeuring van de Chef kok de keuken niet verlaten. Met name de curry en het naanbrood zijn een aanbeveling waard. De vriendelijke bediening maakt de avond geheel af.
Masalatop
’s Meiersstraat 3, Leuven
€€

Savoye
In het centrum van Leuven kun je voortreffelijk eten bij restaurant Savoye aan de gelijknamige straat. Het restaurant ligt tegenover het M Museum. Behalve heerlijke gerechten kun je hier ook genieten van even heerlijke wijnen. Het is dan ook een uistekende plek om laat in de middag wat te snacken met een heerlijk glas wijn of gewoon een kopje koffie.
Savoye
Savoyestraat 11, Leuven
€€ – €€€

Domus
Bij Brouwerij Domus kun je behalve genieten van heerlijke bieren ook lekker eten. In de herberg serveren ze dagelijks een menu tegen een zeer toegankelijke prijs. Ook zijn er verschillende gerechten van de kaart te bestellen. Natuurlijk ontbreken de snacks die je in een kroeg mag verwachten ook hier niet.
Domus
Tiensestraat 8, Leuven

De Werf
Dit gemoedelijke ‘babbel & knabbel’ cafe verdient een aanbeveling. Tegen een zeer schappelijke prijs kun je hier genieten van een hapje en/of een drankje. Het ontbijt is bijvoorbeeld de gehele dag door te bestellen. En op de dagkaart tref je simpele gerechten als een wrap, soepen, blokjes kaas en salami, pasta gerechten, stoofvlees en een kindermenu. Oja, bestel vooral eens een verse jus d’orange.
De Werf
Hoogeschoolplein, Leuven