Gratis & goedkoop in Gent

In een levendige stad als Gent hoef je je geen dag te vervelen. Ook niet als je budget (even) niet toereikend is. De vele studenten in de stad hebben het namelijk ook vaak niet al te breed. Hierdoor zijn er voldoende creatieve manieren om de inwoners te entertainen of tegemoet te komen. De georganiseerde festivals van Gent zijn dan ook vaak gratis of in ieder geval niet al te duur. Regelmatig zijn er optredens, lezingen of andere festiviteiten te vinden in het Zuidpark, aan het dok strand, op straat of gewoon in een cafe of club.
Andere dingen om te doen in Gent waarbij de hand op de knip kan, is tijdens het bezoeken van een markt of tijdens een monumentale wandeling door de stad. Er zijn voldoende bijzondere en gezellige bezienswaardigheden te ontdekken.

Port of Ghent
Wie zich vooraf inschrijft kan zelfs een gratis rondvaart genieten over de wateren van Gent. Elke zaterdag (behalve tijdens de Gentse feesten in juni) zet de Port of Ghent zich in om de bezoekers van de stad gratis te laten genieten van een heerlijke tocht die maar liefst twee uur duurt. Ondertussen verteld een gids alles wat je moet weten over de stad en zijn belangrijke haven.
Port of Ghent
Rigakaai, Gent

School van Toen
In dit museum aan het Kleine Raamhof maak je kennis met een stukje geschiedenis. Middels voorwerpen, meubels, voorstellingen, foto’s en ander materiaal krijg je een duidelijk beeld van de afgelopen 100 jaar met betrekking tot school. Zeker leuk voor kinderen om te zien hoe het er vroeger op school aan toe ging. De entree van dit museum is gratis.
School van Toen
Klein Raamhof 8, Gent

Kraantjeswater
In Gent kun je gratis drinken bestellen in een kroeg. Het betreft Hot Club de Gand, waar je al jarenlang kraantjeswater op de kaart ziet staan tegen het luttele bedrag van 0,00 euro.

gent-kraantjeswater

Vleeshuis
Het Groot Vleeshuis is tegenwoordig een plek waar je streekproducten uit Gent kunt proeven en kopen. Vroeger was dit een overdekte markt waar vlees verkocht werd. Vanwege het gebouw, de winkel en de hammen die er aan het plafond hangen moet je hier zeker eventjes binnenstappen.

CityCard
Met de aanschaf van een CityCard Gent krijg je op verschillende plekken van de stad korting en soms zelfs gratis toegang. Het betreft vooral de top 10 bezienswaardigheden, musea en andere attracties. De kaart is aan te schaffen bij het VVV kantoor aan het Sint-Veerleplein 5 in Gent.

Meer gratis in Gent?
Gratis in Gent