Gent, België

gent250De Vlaamse stad Gent weet zijn bezoekers te bekoren. De Belgische stad ligt in het oosten van Vlaanderen niet ver van de bekende stad Brugge. Met zijn gezellige terrassen, historische panden en aantrekkelijke binnenwater weet het de sfeer goed te bepalen. Het grotendeels autoluwe karakter helpt hier natuurlijk prima aan mee. Met een tochtje over de Leie en de Lieve krijg je direct een goed beeld van de stad Gent. Als het een beetje meezit, tref je aan boord een enthousiaste gids die je alle ins en outs van de stad weet te vertellen. Met name de oude gildenhuizen aan de Graslei en Korenlei hebben heel wat geschiedenis. Natuurlijk mag hierbij het verhaal over de boeken van de stad Gent niet vergeten worden.

De stad Gent staat ook bekend om zijn Belfort en het beroemde altaarstuk ‘Het Lam Gods’ geschilderd door Hubert en Jan van Eyck, wat tentoongesteld wordt in de prachtige Sint-Baafskathedraal. Maar het meest zijn de toeristen toch gecharmeerd van het Bourgondische Gentse leven. In het oude Vleeshuis tref je een aantal heerlijkheden en de terrassen van Gent weten de lekkerste biertjes te tappen.
Tijdens de Gentse feesten komen al deze heerlijkheden samen en is de stad voor tien dagen in de ban van gezelligheid.

Gent in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het klimaat van Gent verschilt niet zo heel veel met dat van Nederland. Regen kan er altijd wel vallen en de gemiddelde temperaturen zijn tijdens de zomermaanden ongeveer 21 graden. Juli en augustus zijn hierbij de warmste maanden en oktober/november de natste. De meeste toeristen kiezen er dan ook voor om in het voorjaar of najaar Gent te bezoeken. Extra druk in de stad is het in juli tijdens de Gentse Feesten. Dit is na het Oktoberfest in München het grootste lokale volksfeest ter wereld.

Voor de exacte gemiddelde temperaturen, aantal uren zonneschijn en regenkansen ga je naar klimaatinfo Gent.

Weersverwachting voor Gent

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Gent kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Gent kun je terecht op de volgende websites:
Gent bezienswaardigheden top 10
Gent in één dag
Gent informatie
Gent informatie
Gent informatie
Gent startpagina
Gent voor beginners