Vervoer in Gent

Het openbare vervoer in Gent is prima geregeld. Zowel per tram als bus zijn de verbinden zeer goed georganiseerd. Een kaartje koop je gewoon bij de chauffeur. Maar wie goed ter been is, zal veel lopend kunnen doen. De binnenstad is redelijk compact te noemen. Een andere mogelijkheid is per taxi. Dit behoort natuurlijk niet tot de meest voordelige opties.
Na een avondje stappen hoef je ook niet al te moeilijk te doen. Op vrijdag- en zaterdagavond rijden er namelijk gratis bussen die je naar verschillende punten van de stad brengen.

Met de vele treinstations in Gent en omliggende gebieden is het prima te doen om per trein af te reizen. Je hebt dan geen parkeerproblemen en je komt lekker uitgerust aan. Kijk naar de onderstaande link voor de mogelijkheden.
Trein naar Gent

Een wat meer nostalgische manier om de stad Gent te verkennen is per paard en wagen. Tijdens de rit verteld de koetsier je leuke en informatieve wetenswaardigheden van zijn stad. Ondertussen kun je genieten van al het moois wat de stad Gent te bieden heeft.
Koetsen van Gent

Fietstours
Een leuke en ontspannen manier om Gent te ontdekken is via een fietstour met een Nederlandstalige gids. In 2 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan eten of drinken.
Tip: Boek je fietstour door Gent van tevoren online!

gent-koets