Winkelen in Gent

De sfeervolle straten van Gent lenen zich prima voor een voldaan dagje shoppen. De grote merk ketens worden er aller gemakkelijkst afgewisseld met ambachtelijke winkels en kleine boetiekjes. Ook op het gebied van mode weet de stad zijn bezoekers te boeien. Er is in ieder geval genoeg te ontdekken.

De meeste winkels bevinden zich vooral in de straten Veldstraat en de Mageleinstraat. Maar natuurlijk mag je de kleinere zijstraten niet overslaan. Leuke life-style winkels zijn vooral aan de Walpoortstraat gelegen en antiek is vooral op markten zoals de Sint-Jacobs te vinden.

Antiekmarkt Gent

Shopping Gent Zuid
Lekker overdekt winkelen doe je bijvoorbeeld in dit heerlijke winkelcentrum van Gent. Onder de ruim veertig winkels bevinden enkele bekende merken voor zeer aangename prijzen.
Shoppingcenter Gent Zuid
Wilsonplein 4, Gent

Petit Bazaar
In dit gezellige winkeltje zijn veel leuke hebbedingetjes te vinden voor groot en klein. Denk hierbij aan leuke handtassen, kinderkleding, woonaccessoires, speelgoed en handgemaakte sieraden.
Petit Bazaar
Van Rysselberghedreef 2, Gent

Huiszwaluw
Of je nu een kadootje zoekt, iets origineels voor jezelf of gewoon om lekker te snuffelen. Bij de Huiszwaluw vind je het allemaal. Het bont gekleurde geheel oogt heel uitnodigend in ieder geval. Met leuke merken als Fer et Dubois, Orla Kierly en House Docter wordt het lastig om een keuze te maken.
Huiszwaluw
Hoogpoort 3b, Gent

Oxfam Bookshop
Onder de duizenden boeken van Oxfam Bookshop in Gent bevinden zich een aantal bijzondere toppertjes. Juist voor een klein budget kun je hier hele leuke boeken vinden. Sommige kosten zelfs maar 1 euro.
Oxfam Bookshop
Sint-Amandstraat 16, Gent