Bezienswaardigheden in Gent

Het historische centrum van de stad Gent bevindt zich rondom het water aan de Graslei en Korenlei. In de voormalige koopmanshuizen kun je tegenwoordig genieten van een goed glas en/of een heerlijke maaltijd. Aan het Sint-Baafsplein en de Botermarkt liggen vervolgens nog een aantal prachtige bezienswaardigheden. Hier staat het symbool van de stad, de Belfort en de iets verderop de Sint-Baafskathedraal. Vanuit het Belfort heb je een zeer bijzonder uitzicht over de stad. Maar ook wat betreft kunst kun je prima terecht in een stad als Gent. Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) laat je op soms zeer bijzondere wijze genieten van origineel vormgegeven kunst.

Je zult al snel merken met een bezoek aan deze stad, dat je tijd te kort komt. Een vervolg bezoek is dan ook vaak niet uitgesloten. In Gent verveel je je immers nooit.

Belfort
Als symbool en herkenningspunt van de stad heeft het vijfennegentig meter hoog tellende Belfort veel aanzien. Je kunt er dan ook eigenlijk niet omheen om dit historische pand te bezoeken. Je kunt er zelfs in om vervolgens naar boven te klimmen. Eenmaal boven wordt je beloont met een waanzinnig uitzicht over Gent. Tegen het Belfort aan is de Lakenhal gevestigd. Naast het Belfort bevinden zich de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk.
Belfort
Sint-Baafsplein, Gent

STAM
Om de gehele geschiedenis van de stad Gent goed in je op te nemen, moet je beslist een bezoek brengen aan dit stadsmuseum. Het museum wordt omschreven als een grote verkenningstocht door de tijd. Via een vaste route word je meegenomen langs elk detail wat Gent maakt tot wat het nu is.
Stam
Godshuizenlaan 2, Gent

TIP: Fietstour langs highlights van Gent
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Gent ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Belfort, Prinsenhof, Begijnhof, Sint-Baafsabdij en nog veel meer. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Gent. Je kunt een fietstocht in Gent eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Gravensteen
Midden in het centrum van Gent staat de middeleeuwse burcht Gravensteen. Een bezoek aan dit oude bouwwerk wordt door National Geographic omschreven als “een mooie mix van een levendige stad en een levendig verleden”. Er is een wapenmuseum en je kunt er terug zien wat het gerechtshof aan straffen uitdeelden.
Sint-Veerleplein 11, Gent

Street Art
In Gent is er een levendige graffiti-scene, die al veel mooie en soms minder mooie graffitiwerken in de straten van Gent opgeleverd hebben. Sommige graffiti-artiesten uit Gen zijn zelfs wereldwijd bekend. Een voorbeeld hiervan is ROA, die bijna tot in perfectie afbeeldingen van dieren aanbrengt op muren. Er is voor Gent een speciale fiets- en wandelroute samengesteld die je langs de graffiti’s van Gent brengt: de Concrete Canvas Tour.
graffiti in Gent
door heel de stad

graffiti-in-gent

Klein Begijnhof
Deze groene oase van de stad Gent is inmiddels onderdeel van Unesco. De authentieke woningen werden omstreeks de zeventiende en achttiende eeuw gebouwd. Hier leefden voornamelijk alleenstaande dames die zoveel mogelijk voor eigen onderhoud zorgden. Daarnaast probeerden zij zo Christelijk en sober mogelijk te leven.
Klein Begijnhof
Lange Violettestraat 235

gent-bezienswaardigheden2