Eten & drinken in Gent

Het zal je in de Bourgondische stad Gent zeker niet ontbreken aan goed eten en lekker drinken. De Gentenaren zelf zijn er namelijk dol op. De keuze qua keuken is er enorm en cafeetjes zijn er in overvloed. In en om het centrum van de stad kun je als het ware een gastronomische tocht maken om vervolgens uit te buiken op één van de vele gezellige terrassen. De prijzen op de menukaarten zijn uiteenlopend en dus zal het niet moeilijk zijn iets naar je gading te vinden.

Lekker Gec
Vlakbij het station, niet ver van het centrum van Gent ligt het biologische eethuis Lekker Gec. De maaltijden worden bereid met super verse ingredienten en met oog voor natuur en welzijn. Het restaurant / koffiehuis is alle dagen van de week geopend.
Lekker Gec
K. Maria Hendrikaplein 4-5, Gent

€ – €€

Brasserie Bridge
In het historische hart van Gent is Brasserie Bridge gelegen. Met mooi weer kun je er heerlijk op het terras genieten van de prachtige kaart waarop regelmatig echte klassiekers te vinden zijn. Een menuutje bestaat uit minimaal drie gangen en men vraagt daarvoor een zeer redelijk bedrag. Zeker gezien de hoeveelheid en kwaliteit.
Brasserie Bridge
Sint-Baafsplein 21, Gent
€€

Le Mystic
Voor een heerlijke Italiaanse maaltijd, schuif je aan bij Le Mystic. Het niet al te grote restaurant heeft de heerlijkste Italiaanse gerechten zonder al te veel opsmuk. Met name de vongole en osso bucco doen het erg goed. Maar natuurlijk mag je van de dagsuggesties ook veel verwachten. Vergeet vooral niet om er een overheerlijk glaasje Limoncello te bestellen.
Le Mystic
Hoogpoort 50, Gent
€€€

gent-frituur

Frieten
Goedkoop, niet te uitgebreid en toch echt Belgisch eten? Natuurlijk vind je ook in Gent meerdere frietkotten en frituren waar je de overheerlijke goudgele aardappelstaafjes kunt eten. In puntzak of in een bakje maakt niet uit, maar in ieder geval met een portie Belgische mayonaise erbij.
diverse lokaties

Ankara
Voor een (h)eerlijk Turkse maaltijd moet je Ankara in het gezellige Gent bezoeken. Of je nu voor de couscous gaat, de mixed grill of  het menu van de chef…het is er allemaal even lekker. De prijs kwaliteit verhouden is zeker goed. Vergeet vooral niet een tafel te reserveren.
Ankara
Oudburg 42, Gent
€€