Hotels in Gent

Keuzes qua verblijf in Gent zijn er genoeg. Sommige grote hotels bieden regelmatig leuke akties of hebben aangename kortingen. Een wat meer authentieke manier van overnachten is te gast zijn bij een bed & breakfast. Soms is dat op een boot, in een oud herenhuis of gewoon op een andere manier heel origineel. Voor een zeer laag bedrag overnachten kom je al snel uit bij een hostel. Ook dit is mogelijk in een studentenstad als Gent. De mogelijkheden lijken er onbeperkt.

Flandria Hotel
Midden in de historische binnenstad is Hotel Flandria gelegen. Ondanks zijn perfecte ligging is dit hotel zeer betaalbaar te noemen. Kinderen onder de zeven jaar mogen er zelfs gratis bij minimaal 1 betalende volwassenen op de kamer verblijven. Ben je op doorreis per fiets? Geen probleem. Zelfs je fiets mag je gratis parkeren in de fietsenstalling.
Flandria Hotel
Barrestraat 3, Gent
€€

Cuberdon
Voor de iet wat verwende toerist is een verblijf in bed & breakfast Cuberdon een aanrader. De redelijk scherp geprijsde kamers zijn uit te breiden met een soort van welness pakket. Je kunt er tegen betaling gebruik maken van een Infrarood studio en zelfs een massage behoort tot de mogelijkheden.
Cuberdon
Wolterslaan 76, Gent
€€€

Brooderie
Aan de Jan Breydelstraat in Gent ligt de zeer knusse bed & breakfast Brooderie met een geheel eigen karakter. Er zijn maar drie kamers die samen de badkamer delen. Bij een reservering zit een ontbijt inbegrepen. In het inpandige restaurant worden elke dag verse gerechten bereid. Het brood komt uit de eigen bakkerij. Het zal je dan ook aan niets ontbreken.
Brooderie
Jan Breydelstraat 8, Gent
€€

Backstay Hostel Ghent
In 2014 opende het Backstay Hostel haar deuren in Gent. Het was meteen een schot in de roos, want op het gebied van leuk en goedkoop overnachten was er in Gent nog niet zoveel te vinden. Het Backstay Hostel is gevestigd in het historische gebouw waar vroeger de krant “Vooruit” gemaakt werd. Tegenwoordig vind je er 15 kamers die gezamenlijk 108 bedden bieden. Sfeervol is de bar, die ook door niet-gasten graag bezocht wordt. Wi-fi is in het hele gebouw gratis beschikbaar.
Backstay Hostel Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 128

Hostel Uppelink
In dit vrij jonge hostel verblijf je haast op stand. Het is namelijk gelegen in een prachtig historisch pand, midden in het centrum van Gent. Er is een gezamenlijke ontbijtruimte, woonkamer en bar. De ruime toiletruimte deel je met de verdieping en het gemeenschappelijke sanitair ligt op de tweede verdieping. De medewerkers zijn zeer behulpzaam en attent. Ook voor grotere groepen is deze hostel uitermate geschikt.
Hostel Uppelink
Sint-Michielsplein 21, Gent

gent-overnachten2