Eten & drinken in Brussel

Het Europese karakter heeft als gevolg dat er veel verschillende keukens te vinden zijn in Brussel. De hoeveelheid restaurants en bars zijn enorm en de menukaarten zijn zeer divers. Niet alleen qua smaak, maar ook qua prijs. Voor ieders budget is wel iets te vinden. Liefhebbers van een lekker Belgisch biertje komen als het ware in het walhalla der biertjes terecht. Menig cafe heeft een reeks aan verschillende biersoorten van de tap. Het bestellen van een ‘gewoon’ biertje wordt veelal stilzwijgend toegestaan. Natuurlijk mag het halen van en patatje bij een Belgisch frietkot niet vergeten worden tijdens een bezoek aan de heerlijke stad Brussel.

Le Cirio
In de zeer sfeervolle brasserie Le Cirio proef je het echte leven in Brussel. Onder de gasten zul je eerder inwoners dan gasten van Brussel treffen. Le Cirio is dan ook eigenlijk een begrip in Brussel. De ruime keuze aan goede bieren en lekkere wijnen zijn noemenswaardig. En niet onbelangrijk…het personeel is kundig en ze zijn duidelijk trots op waar ze werken.
Le Cirio
Rue de la Bourse18-20
€€

La Mer du Nord
Lekker vis zonder veel poespas eet je bij Mer du Nord. Ze noemen zichzelf ‘Fishbar’. Waar eerst alleen een viswinkel was, is nu een zaak geopend waar je naast je inkopen ook een lekker menuutje weg kunt happen. Gewoon, staande aan een tafel of zomaar op straat. En het zou België niet zijn als je hierbij niet een glaasje champagne of andere wijn kunt drinken, want ook dat behoort er tot de mogelijkheden.
La Mer du Nord
Rue Sainte Catherine 45, Brussel
€ – €€

Moeder Lambic
Het Belgische cafe Moeder Lambic is een leuke plek voor het proeven van bieren. De kennis is groot en het assortiment zeer uitgebreid. Door de goede reputatie is het vaak even zoeken naar een plekje, maar eenmaal gevonden wil je er niet meer weg. De menukaart is niet veel meer dan wat kaas, worst of een lekkere quiche.
Moeder Lambic
Rue de Savoie 68, Brussel
€€

Maison Antoine
Voor de lekkerste frieten van Brussel moet je beslist een bezoek brengen aan Maison Antoine. Deze waardering heeft zelfs al eens in een Amerikaanse krant gestaan. Maison Antoine bestaat al sinds 1948 en de vakbekwaamheid is te proeven. Het enige nadeel is dat je er regelmatig in een lange rij aan mag sluiten.
Maison Antoine
Place Jourdan 1, Brussel