Hotels in Brussel

Behalve veel zakenhotels zijn er ook leuke, gezellige en romantische plekjes te vinden waar je voor een schappelijk bedrag kunt overnachten. Zeker in de historische binnenstad zijn er nog voldoende kleinschalige hotels en b&b’s te vinden. Je moet hierbij wel rekening houden met het lawaai van de stad.
Wanneer je voor een plekje buiten het centrum gaat kijken, moet je rekening houden met de afstand tot het centrum en dus de meeste bezienswaardigheden.

Meininger Hotel Brussels City Center
Dit drie sterren hotel is gevestigd in een voormalig bierbrouwers pand. De ligging is uitstekend te noemen. Je bent namelijk niet ver van het centrum van Brussel verwijderd. De Grote Markt is ongeveer anderhalve kilometer lopen. Het rookvrije hotel heeft zo’n 150 kamers verdeeld over vier verdiepingen. Naast de dubbel en single rooms zijn er ook familiekamers te boeken. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen tv, douche en toillet.
Meininger Hotel
Quai du Hainaut 33, Brussel

Hotel Retro
Op een kleine drie kilometer vanaf de Grote Markt van Brussel ligt dit gezellige en comfortabel hotel. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van airco, flatscreen tv, minibar en badkamer met douche en toillet. Er is alleen geen eigen parkeerplaats.
Hotel Retro
Chaussée de Haecht 3, Brussel
€€

Husa President Park
Met een heerlijke tuin van ruim 3800 vierkante meter mag dit hotel zich een rustpuntje in de drukte noemen. Hoewel het hotel in het zakendistrict ligt, is het toch een aanrader voor alle andere reizigers. De afstanden naar toeristische bezienswaardigheden is gezien de mogelijkheden qua openbaar vervoer heel goed te doen. De kamers en de prijzen maken veel goed.
Husa President Park
Boulevard du Roi Albert II 44, Brussel
€€ – €€€

Heart of Brussels B & B
In het centrum van de stad ligt deze modern ingerichte b&b. De vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Het is dan ook een zeer geschikte accommodatie na een gezellige dag en/of avond uit. Je beschikt over een schone en leuk ingerichte kamer met eigen badkamer, gratis wifi, bedlinnen en handdoeken. En ’s morgens staat er een heerlijk ontbijtje klaar.
Heart of Brussels B&B
Rue de l’Epargne 32 (Spaarstraat), Brussel
€ – €€