Brussel, België

brussel250Zowel internationaal als nationaal geniet de Belgische stad Brussel veel aanzien. Het is niet alleen de hoofdstad van België, het is ook bekend om het Europese Parlement en andere Europese organisaties die er hun werkzaamheden verrichten.
Als weekend trip heeft de stad Brussel genoeg te bieden om de interesse te wekken. Het historische hart van de stad heeft namelijk een aantal voortreffelijke erfgoederen in uitmuntende staat. Prachtige gebouwen  zoals de Koninklijke Muntschouwburg, de kathedraal van Sint-Michiel, het Broodhuis, het Stadhuis, het Koninklijk Paleis en de Triomfboog in het Jubelpark zijn hier goede voorbeelden van. Liefhebbers van architectuur en ook design komen hier goed aan hun trekken.

Naast kunst en cultuur heeft de stad Brussel ook nog een aardig uitgaansleven te bieden. Hippe clubs, gezellige bruine cafe’s en goede restaurants sieren de binnenstad. Op één van de vele gezellige terrassen, achterover leunend met een lekker drankje of goede koffie, kun je het drukke stadsleven aan je voorbij zien gaan. Het Internationale karakter van de stad zal je direct opvallen.

Qua taal is Brussel een stad om even rekening mee te houden. Het merendeel van de inwoners spreekt namelijk de Franse taal. Nederlands of Vlaams wordt er erg weinig gesproken. Met een beetje goede wil moet je in het Engels een aardig eind komen.

Brussel in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het gematigde zeeklimaat van de Belgische stad Brussel zorgt voor een redelijk wisselvallig weerbeeld. Er zijn regelmatig regenbuien waarbij de stad nogal grijs kleurt. Gelukkig zijn er voldoende zonnige dagen die direct een ander beeld creëren en waarbij de terrassen goed gevuld raken. De meeste toeristen kiezen ervoor om de maanden mei, juni en september de stad Bruusel te bezoeken De temperatuur is dan over het algemeen aangenaam zonder dat het te warm of te koud wordt. In de zomermaanden juli en augustus is het op de terrassen meestal prettig vertoeven, hoewel er op de meest warme dagen wel vaak een onweersbui op de loer ligt.

Voor de juiste periode om Brussel te bezoeken kun je het beste Klimaatinfo Brussel raadplegen.

Weersverwachting voor Brussel

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Brussel kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Brussel kun je terecht op de volgende websites:
5x zien en doen in Brussel
Brussel in één dag
Brussel bezienswaardigheden top 10
Brussel informatie
Brussel informatie
Brussel voor beginners