Winkelen in Antwerpen

Shoppen is één van de populairste bezigheden van bezoekers aan Antwerpen. Dagelijks weten honderden tot duizenden kooplustige Nederlanders de vele winkels in Antwerpen te vinden. Helaas komt een deel van de shoppers niet veel verder dan de Meir, de grootste en bekendste winkelstraat van de stad. Het straatbeeld van de grotendeels autovrije Meir wordt tegenwoordig vooral gedomineerd door de grote ketens. Op zaterdagen kun je hier vaak over de koppen lopen. Datzelfde geldt voor de zondagen, als er in Antwerpen een koopzondag gehouden wordt. Dat gebeurt in het centrum regelmatig. Zo is het iedere eerste zondag van de maand koopzondag in Antwerpen.

Onze winkeltips in Antwerpen:

Meir

De Meir is dé winkelstraat van Antwerpen. Hier zitten vooral de grote ketens. De Meir is ongeveer een kilometer lang en autovrij. Hierdoor is er een heerlijk gebied ontstaan om ongestoord te kunnen winkelen in Antwerpen.

Stadsfeestzaal
Overdekt winkelcentrum in overweldigende gouden kleuren waar je vanuit een luxe champagnebar op het winkelend publiek uit kunt kijken.

Schuttershofstraat en Hopland
Grote merken en kleine boetieks in deze P.C. Hooftstraat van Antwerpen.

De Wilde Zee
Omvat winkelstraten Lombardenvest, Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Groendalstraat, Schrijnwerkersstraat en het overdekte winkelcentrum Nieuwe Gaanderij. Hier vind je een mix van mode, snuisterijen, delicatessen en sfeervolle eettentjes.